Opštinu Dragaš zahvatilo veliko snježno nevrijeme

Snijeg koji od juče neprekidno pada zatvorio je do pre podnevnih časova većinu lokalnih puteva u ovoj opštini, dok je u ranim jutarnjim časovima i kretanje po regionalnim putnim pravcima bilo veoma otežano.

Kalendarski počelo je proljeće, međutim ono što se može vidjeti na terenu više liči na početak zime. Sinoć je do ranih jutarnjih časova cijelo  područje opštine Dragaš bilo i bez  struje. Visina snježnog pokrivača kreće se od 30 do 70 centimetra u zavisnosti od naselja. U naseljima koje se nalaze na većoj nadmorskoj visini snijega ima I iznad pola metra.
Gradonačelnik Opštine Dragaš Šaban Šabani kazao je za naš portal, da su ekipe Direktorijata sa svojom mehanizacijom od juče na terenu, ali da snijeg koji neprekidno pada zadaje velike muke našim radnicima. Taman očistimo put prema nekom pravcu za nekoliko sati ponovo je put zatrpan i otežano se obavlja saobraćaj. Na osnovu informacija koje imam od strane Direktorijata ja se nadam da će do predvečernjih sati put biti prohodan prema svim naseljima u našoj opštini, kazao je gradonačelnik Šaban Šabani.
Prema prognozi hidrometeorološke službe Kosova padavine se očekuju i tokom noći a i sutra, pa je stoga vozačima preporučuje oprez i korištenje zimske opreme prilikom kretanja na području opštine Dragaš.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš