Opštinska radna grupa donjela odluku da rekonstruiše nokoliko kuća povratnicima u Dragašu

Juče je održan sastanak opštinske radne grupe za povratak na kojem su razmatrani slučajevi povratničkih porodica koji ispunjavaju kriterijume za pomoć u rekonstrukciji kuća.

--

Sastanku su pored predstavnika opštinske Kancelarije za zajednice i povratak prisustvovali podpredsjednici Opštine Dragaš, Šerif Aga i Selami Saiti, predstavnici ministarstva za zajednice i povratak, predstavnici UNHCR-a, predstavnici danskog saveza za izbeglice, kao i predstavnici Direktorijarta za finasije i poljoprivrede.

Na sastanku  je opštinska radna grupa za povratak razmatrala pet slučajeva i donjela odluku da se prihvati samo jedan slučaj, dok se za ostala četiri slučaja očekuje kompletiranje njihove dokumentacije. Glani uslov je da su se osobe registrovane u UNHCR-ovoj bazi podataka od 2013. godine ,kao i da je komisija u svom izveštaju konstatovala da je povratničkoj porodici neophodna rekonstrukcija koja će omogućiti normalan boravak u svojoj sredini.

Danski savez za izbjeglice koji realizuje ovaj projekat uz pomoć Kancelarije za zajednice i povratak i finasijske podrške američke ambasade u Beogradu, planira da pomogne nekolko povratničkih porodica koji ispunjavaju kriterijume. Takođe Danski savez za izbeglice sa svojim parterima pored pomoći u rekonstrukciju kuća predviđa i paket pomoći od po sto koka nosilja sa odgovorajućim konjtenjerom odnosno kavezom i hranu za koke nosilje za nekoliko mjeseci. Drugi paket pomoći se odnosi na dodjelu povratničkim porodicama po pet košnica pčela i neophodne pčelarske opreme. I treći paket pomoći je podizanje malinjaka sa pratećom potrebnom opremom. 

 

Izvor: (Redakcija/gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš