Na vanrednoj sjednici

Odbornici iz Gore nisu dobili podršku odbornika iz Opolja za ukidanje odluke o ekspropijaciji

Zbog problema nastalih nakon što je investitor „Eurokos“ počeo sa pripremom terena za gradnju hidrocentrale u ataru sela Vraništa, te sedmodnevnih protesta, kao i ntervencije policije, danas je na inicijativu odbornika iz Gore održana vanredna sjednica Skupštine Opštine Dragaš.

 Odbornici iz Gore nisu dobili podršku odbornika iz Opolja za ukidanje odluke o ekspropijaciji

Vanredna sjednica SO Dragaš je zakazana na inicijativu odbornika iz manjinske zajednice sa tačkom dnevnog reda, koja je glasila: Ukidanje odluke o eksproprijaciji imovone za gradnju mini centrale u ataru sela Vraništa.

Nakon dvoipo  časovne rasprave i diskusija manjinskih odbornika, koji su svoj zahtjev argumentovali na osnovu zakona o eksproprijaciji, insistrajući na poštivanju zakonitosti, i na drugoj strani odbornika iz Opolja koji su branili raniju odluku i podržavali svojim diskusijama investitora, te bazirajući svoj stav na uloženim sredstvima.

Nakon rasprave, zahtjev odbornika iz Gore stavljen je  na glasanje, i većinom glasova nije usvojen predlog odbornika iz Gore, koji su tražili  da se poništi odluka o eksproprijaciji.

11 odbornika iz Opolja je glasalo protiv poništenja odluke o eksproprijaciji, a svih osam odbornika iz Gore je glasalo ZA  poništenje odluke o eksproprijaciji, dok su 2 odbornika iz Demokratskog saveza Kosova su bila uzdržana, a nekoliko odbornika za vrijeme glasanja nije bilo u sali SO Dragaš.

„U poslednje vrijeme postala je praksa da nas preglasavaju, zaista ovo ne vodi ničemu, oni mogu uvjek progurati svoje zahtjeve jer ih je više, a mi nikad nismo u mogućnosti da  zaštititimo svoje interese. Kada su u pitanju interesi zajednice ipak bi se  odluke trebale donositi dvotrećinskom većinom glasova, i naravno poštovati interesi svake zajednice.

Ovakvo ne uvažavanje vodi ka podjeli i ne vodi toleranciji kao  zajedničkom suživotu životu na ovim prostorima. Čudno je i to što su manjinske patrije u koaliciji sa vladajućom partijom, a praksa je pokazala da kada je neki ineres većine onda nema tu opozicije. Glasa se nacionalno, dolazi do potpune polarizacije, što nije dobro za demokrtatiju, nije dobro da se uvažavaju interesi jedne strane, a da se duga strana zanemaruje i preglasavanjem majorizuje, istakli su odbornici iz Gore za portal "Gorapress".

 

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš