U zoni nacionalnog parka

Od 2012. godine zabranjen lov na teritoriji opštine Dragaš

Nakon proširenja nacionalnog parka „Šar planina“, 2012. godine i na teritoriju opštinu Dragaš, skoro sva lovišta koja su bila na teritoriji ove opštine potpala su u zoni nacionalnog parka, što je automatski značilo i zabranu lova, kazao je za naš portal Bajram Hodža, direktor Direktorijata poljoprivrede i šumarstva u Opštini Dragaš.

Zabranjen lov na čitavoj teritoriji opštine Dragaš

"Naš Direktorijat je nakon toga  izradio mapu sa predlogtom  za  novo lovište koje nije u zoni nacionalnog parka i celu prateću dokumentaciju vezanu za novo lovište poslali smo Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva, koje bi trebalo da da odobrenje za nova lovišta, međutim  još nismo dobili nikakakv ogdovor, kaže direktor Bajram Hodža, nastavlja.  Dobili smo obaveštenje od strane Ministarstva da se čeka formiranje komisije koja će izađi na teren i u skladu sa pratećom dokumentacijom doneti odluku", kaže Bajram Hodža i nastavlja.

"Mi smo sva lovačka udruženja koja djeluju u našoj Opštini obavjestili o ovome, kao o i tome da je odlukom Ministarstva Poljoprivrede i šumarstva da se proglašava zatvaranje sezone lova za 2016 i 2017. godinu, za sve vrste divljači na čitavoj teritoriji Kosova, zbog smanjenja broja divljači kao posledica nezakonitog lova, kazao je između ostalog za naš portal direktor, Bajram Hodža.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš