“Nuk kuptoj i ja ne znam”, problem u banci BpB u Dragašu

Dragaš je u zadnje vrijeme svjedok još jedne interesantne situacije, a radi se o previranjima u banci za biznis (BpB)

“Nuk kuptoj i ja ne znam”, problem u banci BpB u Dragašu

Naime, vidljive su gužve u i ispred banke BpB, kao i reakcije mnogih koji su nezadovoljni “nečim”.

Ova banka je dugo vremena imala nekoliko zaposlenih koji su osim albanskog govorili i jezik zajednica u opštini. Tako, iako niti jedan dokumenat, flajer ili drugi reklamni materijali nisu bili prevedeni, verbalna komunikacija je zadovoljavala potrebe klijentele.

Odnedavno u banci ne radi nekoliko radnika, od toga jedan je direktor jedinice u Dragašu, jedan radnik za šalterom, kao i još dvoje radnika koji su radili kao obezbjeđenje.

Nakon ovoga, došlo je do naglog izlivanja nezadovoljstva mnogih koji svakodnevno čekaju poprilično dugo da dođu na red, a kada stignu do šaltera, najčešće čuju već poznato “nuk kuptoj”. Pa tako, mnogi ne uspiju završiti ono zbog čega su došli, izađu uz svađu, viku i galamu, a alternative nema.

“Došao sam da podignem bankovnu karticu i uz “nuk kuptoj” i jednominutni pokušaj da se sporazumemo, napustio sam banku. Moraću u Prizren da otvorim račun u nekoj banci gde ću barem moći da komuniciram”, kaže naš sagovornik.

Prilikom pokušaja da se razumeju sa osobljem banke, klijenti ističu da ne znaju albanski i pokušavaju objasniti na maternjem jeziku.

“Nemamo alternativu, malo mjesto i nema banaka da možemo birati, pa ćemo i ovo morati da trpimo”, ističe jedan nezadovoljan klijent.

 

Izvor: (radiogora.org)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš