Naravno Shaban Shabani, a ko drugi?

 Kao što se i očekivalo za naredne lokalne izbore na Kosovu političke partije su bile u obavezi da najkasnije zaključno sa 16. avugustom ozvaniče imena kandidata za predsednike opština.

Naravno Shaban Shabani, a ko drugi?

Lični stav: Tair Abdlua, Njemačka

U našoj opštini, dakle u S.O. Dragash, kandidat ispred PDK je kao jedini i najbolji izbor, stari predsednik Shaban Shabani, ne nužno kao PDK perjanica, već Shaban Shabani kao čovek, političar modernoga kova, neki novi vetar u ovoj generaciji nadolazećih političara.

U postratnom periodu na Kosovu, uzevši u obzir opus svih dosadašnjih predsednika opštine, bez trunke sumnje treba se javno reći da je Shaban Shabani za koplje ispred svih, a pogotovu prema odnosu i njegovoj "pozitivnoj diskriminaciji" prema Gorancima i Bošnjacima, kada je i pored svih nesrećnih ostavina iz ne baš tako davne prošlosti pokazao najviše razumevanja. I ne samo to, već je i svojim delovanjem to dokazivao u nebrojeno slučajeva.

 Epilog svega, je da je Shaban Shabani daleko najpopularniji pored njegovih sunardonika, i u Goranskoj/Bošnjačkoj zajednici, što jeste plod njegovog četvorogodišnjeg rada kao čelnika opštine.

Posle pobede na prošlim izborima pre 4 godine, od prvog dana njegovog mandata počelo je crtanje meta na Shabanu Shabaniju, ponajviše od tadašnjeg čelnika LDK- Dragaške ispostave, koji je svoj izlet na centralnom nivou završio neslavno, posle katastrofalnog sunovrata njegove partije na parlamentarnim izborima.

 Barem je kao moralni čin podneo ostavku na sve funkcije.Shaban Shabani, čovek koji sa sušta suprotonost klišeima lokalnih političara, njihov antipod u svakom pogledu. Za razliku od mnogih, Shaban Shabani ne provodi vreme po foto-shootinzima, samoreklamerstvu i slično, ispijajući kafe po restoranima u Dragašu, kao što su činili njegovi predhodnici

Što se tiče njegovog opusa u protekle 4 godine, ne bih puno , jer o tome govore rezultati koje je postigao, i pored konstantnog podmetanja klipova u njegov rad. 

Za razliku od njegovh predhodnika koji su bili takoreći nedodirljivi što se tiče direktnog razgovora sa građanima, Shaban Shabani je uvek držao otvorena vrata za svakog građanina, susretljiv, strpljiv i svrsishodan, što njegovi predhodnici ni izbliza nisu bili.

Jedina i najčešća zamerka iz većinskog naroda koja se pojavljivala po lokalnim elektronskim medijima, je bila da je eto previše naklonjen Gorancima i Bošnjacima, uzimajući jedini argument, dakle predrasude koje se i dan danas mogu čuti.

Shaban Shabani nezavisno od toga kojoj političkoj partiji pripada, nije jedini njegov adut njegov politički kapital, njegova jedina vrednost.

Ne, Shanan Shabani je puno vredniji prevashodno kao čovek koji ne selektira građane opštine Dragaš po nekom nacionalnom ili etničkom ključu, već naprotiv.

Prateći lokalne medije, mogu se pročitati neke ankete koje zasigurno nisu merodavne, ne odslikavaju pravo stanje i rasploženje u građanstvu opštine Dragaš, a pogotovu ne među manjinskim zajednicama.

Nadam se da će Goranska/Bošnjačka zajednica prepoznati u Shabanu Shabaniju pravog prijatelja, te očekujem da ga na ovim lokalnim izborima masovno podrže. Naravo ako ne žele , kao u predprošlom mandatu izgubiti još 4 godine. I za kraj Shaban Shabani ime i nekoliko nedostataka. Previše je skroman i ponaša se najprirodnije, i što se u svakom pojavljivanju bilo javno bilo privatno ne ističe previše.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš