Na šestoj vanrednoj Skupštini DSV-a, Adnan Redžeplar izabran za predsjednika

Danas je u 11 časova preko online aplikacije, održana vanredna je Skupština Demokratske stranke Vatan, članica koalicije Vakat, na kojoj je Adnan Redžeplar izabran za predsjednika stranke.

Zbog nastale situacije s pandemijom koronavirusa nije bilo uslova da se Skupština stranke održi u sali pa je organizacioni odbor za pripremu Skupštine u saradnji s Centralnom izbornom Komisijom doneo odluku da se Skupština održi putem meet aplikacije.Administrator online  platforme je bio Munir Jonuzi.

Na Skupštini je od 81 pozvanih delegata, bilo prisutno 64.
Nakon podnošenja ostavke Umena Baldžija Izvršni odbor je rukovodio partijom a predsjedavajuća je bila odbornica u  SO Dragaš, Zinaida Elmazi.
 Ona je u uvodnom izlaganju podnjela izvještaj o radu partije za protekli period.
"Moja uloga kao vršilac dužnosti bi bila zanemarljiva bez zajedničkog rada , i zahvaljujući svima i nakon teškog perioda mi smo postigli značajne uspjehe. Nakon izbora istrajali smo s našim koalicionim partnerima na poštivanju sporazuma i objezbedili smo jedno zamjeničko mjesto ministra. Bili smo cijelo  vjeme aktivni kao politički subjekt u pružanju pomoći našem narodu u vreme pandemije, i zadržali kurs partije koji je zacrtan od samog osnivanja",  istakla je između ostalog vršilac dužnosni predsjednika Zinaida Elmazi.
Nakon toga se prisutnima obratio poslanik u Skupštini Kosova Rasim Demiri koji je ujedni i predsjedavajući  Koalicije Vakat. On je su svom izlaganju naglasio:
Dugogodišnja saradnja DSB - DSV je kao i do sada neupitna i na najvišem nivou, nadam se da ćemo i dalje nastaviti dobru i kvalitetnu saradnju na dobrobit svih Bošnjaka Kosova. Još jednom, u ime Demokratske stranke Bošnjaka u svoje ime, najiskrenije čestitam na izboru na tako odgovornu poziciju koju ćeš, siguran sam, odgovorno i obavljati.
Nakon izlaganja Demirija  sjednicom je rukovodilo radno predsjedništvo kojim je predsjedavao Uzair Hamza.
U random djelu sjednice s obzirom na to da nije bilo drugih kandidata, Adnan Redžeplar je izabran aklamacijom za predsjednika partije kako i Statut ove partije nalaže. Nakon toga novi predsjednik se obratio delegatima
On je u svom uvodnom izlaganju najpre pozdravio sve prisutne i zahvalio se organizacionom odboru što je u ovakvim uslovima uspeo da organizuje izbornu Skupštinu, i naglasio da smo kao partija uvijek spremni da u bilo kakvim situacijama pronađemo rješenje.
Kao DSV odlučni smo da čvrsto koračamo naprijed, smjelo i bez ikakvih predrasuda s punom odgovornošću da preuzmemo sve obaveze koje proizilaze rukovođenjem jedne ovako ozbiljne stranke kao što je DSV, istako je Adnan  Redžeplar i nastavio. DSV od samog formiranja a i prje toga bila je faktor mira i stabilnosti na ovim prostorima, i svakako faktor progresa i prosperiteta. DSV će prerasti  u modernu prevropsku demokratsku partiju.
Demokratska stranka Vatan je politički subjekt koji je sa svojim kadrovima i autoritetima uložio velike napore da se sačuva mir i u tome je i uspjela.
Govoreći o decentralizaciji on je naglasio da pitanje decentralizacije mora doći na red, i smatram da je to najbolje rješenje za sve. Naredni period moramo više posvetiti pažnje mladima, otvaranju novih radnih mjesta kao i dovođenje investitora i pokrenuti razvoj Dragaša i Gore.
Nesmemo ostati zarobljeni u ljušturama proste nacionalističke retorike i bespredmetne rasprave koje nikome nisu donijele dobro. Obrazovanje je jedan od naređenih problema, oko kojeg se najčešće prepiremo i svađamo, a ključ je u Ustavu i zakonima Kosova koje mojaru da važe podjednako za sve. Pred nama su vrlo biti izazovi s kojima ćemo biti suočeni i zato pozivam na jedinstvo.
I na kaj ću citirati velikog Aliju Izetbegovića: „ Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta se plaća se ropstvom i poniženjem“

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš