Na redovnoj sjednici SO Dragaš, gradonačelnik podneo izvještaj o situaciji u opštini nakon proglašenja pandemije

Danas je održana peta redovna sjednica SO Dragaš na kojoj je razmatran izvještaj o realizaciji budžeta za period januar- mart 2020. godine.

Na redovnoj sjednici SO Dragaš, gradonačelnik podneo izvještaj o situaciji u opštini nakon proglašenja pandemije

Na početku sjednice gradonačelnik Opštine Dragaš, Šaban Šabani, podneo je izvještaj delegatima o situaciji nastaloj nakon proglašavanja pandemije Covid -19.
On se u svom obraćanju najpre zahvalio svim delegatima na kontinuiranom doprinosu i zajedničkom zalaganju u borbi protiv pandemije Covid - 19.

„ Kao što vam je poznato istkao je gradonačelnik u našoj opštini su bila potvrđena tri slučaja zaraze, dok je jedna osoba nažalost usprkos adekvatnom lečenju preminula.

Ova vest je bila jako teška za naše građane i koristim priliku da zajedno izrazimo saučešće porodici zbog gubitka, koji je nastao usjed pandemije koronavirusa.
Mogu vam sa zadovoljstvom saopštiti da danas nema slučajeva zaraze, niti pak sumnjivih slučajeva  u našoj opštini.Generalno mogu da konstatujem da je u pogledu pandemije situacija stabilna. Naravno zasluge imaju mnogi akteri koji su doprinijeli da situacija bude stabilna. Ovom prilikom se zahvaljujem zdravstvenim radnicima, policiji, Islamskoj zajednici, Crvenom Krstu, Kancelariji za zajednice, Operativnom centru, Kriznom štabu i svima onima koji su doprinijeli i omogućili da situacija bude stabilna“, istkao je Šaban Šabani i nastavio

Kao dio obaveze upravljanja situacijom, izdvojili smo materijalna sredstva u iznosu od 120 hiljada  eura za prehrambene i higijenske pakete, zaštitne materijale, poput maski, rukavica i izvršili dezinfekciju zdravstvenih, javnih i obrazovnih ustanova.
U ovom period objezbedili  smo našim građanima 1100 prehrambenih paketa, i 1100 higijenskih paketa. Ukupno  2200 paketa. Do sada je  965 porodica primilo pakete , dok je 135 paketa u procesu distribucije.
Na prošloj sjednici smo naglasili da su u slučaju raspodjele paketa korištene su liste iz Centra za socijalni rad, Kancelarije za zajednice povratak, Crvenog Krsta, Organizacije osoba s invaliditetom, Organizacije osoba s invaliditetom OPFAKOS, Organizacije veterana,  I jedan deo preporuka predstavnika sela.
Svjesni smo da može doći do grešaka, slabosti i propusta, ali procjenjuje se da je podjela tih paketa opravdala odluku da se podrže porodice u potrebi. Također smo svjesni da su potrebe bile i mnogo su veće od onoga što smo dijelili, ali to su za sada naše mogućnosti.

Nesumnjivo je da smo danas u mnogo boljoj poziciji nego na početku. Svi smo već svjesni oslobađanja mjera poput kretanja tokom dana bez ograničenja, puštanja nekih ekonomskih aktivnosti, puštanja, vjerskih objekata i gradskog i međugradskog prijevoza, naravno, u pogledu preporuka za održavanje distance  i upotrebu mask, istakao je Šaban Šabani.
Na sjednici su razmatrane I preporuke periodičnog državnog revizora, kao I uslovojen je plan djelovanja Odbor za sigurnost

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš