Na području opštine Dragaš pao prvi snijeg

Juče su se tokom cijelog dana smjenjivali kiša i snijeg. Međutim zbog temperature koja je bila u plusu snijega nije bilo na putevima. Sinoć u predvečernjim časovima  snijeg je počeo da pada jačim intenzitetom, tako da  trenutna visina snježnog pokrivača iznosi od 5 do 20 centimetara u zavisnosti od naselja. U naseljima sa nadmorskom visinoim iznad 1200 metara snijega ima i preko 20 centimetra
Trenutno su svi putni pravci na području opštini Dragaš prohodni, ali je kretanje po  pojedinim  lokalnim putnim pravcima otežano. Upotreba zimske opreme je obavezno na lokalnim putevima koje se nalaze na većoj nadmorskoj visini.
 Pored nekoliko kamiona opština Dragaš je prošle godina kupila još tri traktora koja su opremljena kompletnom opremom za čišćenje snijega i oni su se pokazali kao izuzetno korisni i veoma efikasni za čišćenje snijega prema naseljima koji se nalaze na većim nadmorskim visimama.Opština Dragaš je i ove godine angažovala dodatne vozače za traktore koji će biti angažovanj na održavanju lokalnim puteva u opštini Dragaš.

Od ranih jutarnih časova veći deo  opštine Dragaš je bez struje.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš