Na Kosovu 82 nova slučaja koronavirusa, danas nema zaraženih iz opštine Dragaš

Danas, 19. juna 2020. godine, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIPHK-a RT-PCR metodom, testirano je ukupno 456 uzoraka uzetih sa Klinike za infektivne bolesti i praćenje kontakata na terenu.

Na Kosovu 82 nova slučaja koronavirusa, danas nema zaraženih iz opštine Dragaš

Na SARS-CoV-2 su potvrđena 82 slučaja. Pozitivni slučajevi su iz: opštine Priština 41, opštine Đakova 14 slučajeva, opštine Vučitrn 7 slučajeva, opštine Prizren 5 slučajeva, opštine opština Uroševac 3 slučaja, opštine Viti 3 slučaja, opštine Podujeva 2 slučaja, opštine Fushe Kosove 2 slučaja i u 1 slučaju opštine: Klina, Lipjan, Obilik, Mamuša i Rahovec. Danas, 19. juna 2020. godine, izlečeno je 7 pacijenata, dok je do sada ukupan broj izlečenih pacijenata ukupno 980 slučajeva. U poslednjoj nedelji pokazali smo pozitivne slučajeve među zaposlenima u organizacijama kao što su: Pošta Kosova, KEK, KEDS, Umetnička galerija, bankarske institucije, zdravstvo, agencije, komercijalne kompanije i privatni biznis.

Od 8. februara do 19. juna 2020. godine, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIPHK-a RT-PCR metodom, testirano je ukupno 20 662 osoba osumnjičenih za virus SARS-CoV-2 i ukupno 1.998 slučajeva pozitivno, a ukupno 34 slučaja. smrti koji su imali i druge prateće bolesti. NIPHK već 24 sata kontinuirano kontaktira i nadgleda sve kontakte u slučaju, kao i kontakt kontakte, obavezujući ih za samoizolaciju i potraženje lekarske pomoći ako imaju simptome.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš