Slatki karavan stigao u Goru

Na dan Svetog Save podjeljenji pokloni djeci u Gori

Na dan prvog Srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja Svetog Save članovi Omldinske organizacije Ujedinjena Srbija obišli su opstinu Gora i učenike osnovnih škola obradovali prigodnim poklonima.

Na dan Svetog Save podjeljenji pokloni djeci u Gori

U okviru projekta „Slatki karavan“ za mališane na Kosovu i Metohiji članovi Omladinske organizacije „Cekus“ iz Beograda posetili su danas žitelje Gore, a učenicima osnovnih škola na Savindan uručili prigodne poklone. Na Gori su na Savindan  podjeljini poklon paketići učenicima koji pohađaju nastavu po srpskim planovima i programima, odnosno u školama koje su van obrazovnog sistema Republike Kosova.

U dosadašnjem radu predstavnici Ujedinjene Srbije korisnicima u Republici donirali su više stotina tona humanitarne pomoći.

„Puno sam slušao o Gori i o ovim ljudima koji ovde žive, koji odolevaju pritiscima sa svih strana već duži niz godina i imao sam želju da dođem ovde i ta želja mi se ispunila zahvaljujući mladim ljudima, ljudima dobre volje, ljudima koji su mi i omogućili da danas budem ovde zajedno sa ovim mališanima kojima smo podelili paketiće. Vlada Republike Srbije je podržala ljde u Gori, tako da se nadam da će takva politika nastaviti da se sprovodi i realizuje ovde na terenu", rekao je Valentino Popović predsednik Cekusa.

Ukazanom pažnjom zadovoljni su i predstavnici Opštine ali i učenici osnovnih škola u Gori.

„Retki su ovakvi događaji u Gori, pogotovu kada se radi o deci jer su ona jedina stvarnost i za decu se treba žrtvovati. Deca će pamtiti ovaj događaj kada su im predstavnici Ujedinjene Srbije podelili paketiće. Hvala i ovima koji su došli u Goru i onima koji su se setili da postoji Gora. Osmeh na licima dece govori sve“, rekao je Adem Hodza predsednik Privtemenog organa za opštinu Gora.

Do sada je Centar za koordinaciju Ujedinjena Srbija iz Beograda realizovao više projekata, jedan od njih je i „Kosovo i Metohija je duša Srbije“, „Iskrenim darom do dečjeg osmeha“, „Najlepše srpske reči se pišu ćirilicom“.



Pokrovitelj ove manifestacije je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Izvor: (tvmost.info)

Tagovi:SavindanGora

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš