Munir Jonuzi ispred Koalicije Vakat izabran za zamjenika predsjedavajućeg SO Dragaš

Na današnjoj trećoj redovnoj sjednici SO Dragaš izabrani su organi SO Dragaš, kakao bi Skupština u narednom periodu bila funkcionalna u skladu sa Zakonom

Za predsjedavajućeg SO Dragaš, izabran je Uran Haljimi ispred Pokreta Samoopredjeljenje, dok je za zamjenika predsjedavajućeg izabran Munir Jonuzi,  ispred Koalicije Vakat.
Na sjednici su izabrani i predstavnici Komiteta za zajednice i Komiteta za politiku i finansije.
Oba ova komiteta imaju po sedam članova. 
Od sedam članova Komiteta za zajednice, četiri su iz redova manjina. Izabrani članovi komiteta za zajednice iz redova manjina su: Merhunisa Brenoli, ispred Koalicije Vakat, Miralem Rahte ispred Koalicije Vakat, Ventaza Esati,  ispred Jedinstvene Goranske partije, Nedžmidin Sejdilar ispred, Pokreta za Goru.
U Komitet za Politiku i finasije koji također broji sedam članova,  dva su iz redova manjinskih partija. Munir Jonuzi ispred Koalicije Vakat, i Fejsal Halilović, ispred Jedinstvene Goranske partije.
Na osnovu Zakona o Lokalnoj samoupravi, kako bi Skupština normalno funkcionisala neophodno je izabrati i potpredsjednika za zajednice, kao i članove komiteta za Bezbjednost. Komitet za Bezbjednost spada u obavezujuće Komitete i članovi ovog komiteta  kao i potpredsjednik za zajednice će biti izabrani na nekoj od narednih sjednica.
Nakon sjednice novoizabrani zamjenik predsjedavajućeg SO Dragaš, Munir Jonuzi je kazao za web portal gorapress, da je veoma važna homogenizacija manjinskih partija kada su u pitanju interesi manjinske zajednice. "Mislim da je od interesa svih manjinskih partija da imamo dobru međusobnu saradnju, kao i da se konsultujemo oko svih važnih pitanja koji su od  nacionalnog interesa. Također želim da naglasim da ću kao zamjenik predsjedavajućeg nastojati da se sve preporuke koje dolaze od strane Komiteta za zajednice uvrstim  u dnevni red, i da se o njima javno raspravlja. Neću dozvoliti da se donese nijedna odluka koja nije prije svega u skladu sa zakonom i koja nije u interesu manjinske zajednice koja živi u opštini Dragaš", istakao je između ostalog zamjenik predsjedavajućeg SO Dragaš Munir Jonuzi.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš