Moraju se pašnjaci vratiti Resteličanima, poručeno sa sastanka

U osnovnoj školi u Restelici, večeras je održan seoski sastanak na kojem je predsjedavao, predsjednik, soskog Odbora, Hikmet Đinđo.

Moraju se pašnjaci vratiti Resteličanima, poručeno sa sastanka

On je za web portal gorapress kazao da je sastanak  protekao u jednoj demokratskoj atmosveri, te da su sve odluke donjete jednoglasno.  „ Pažljivo smo saslušali izlaganje svakog ko se javio za diskusiju“, istako je Hikmet Đinđo i nastavio.

Na sastanku je iskazano veliko nezadovoljstvo građana zbog pokušaja uzrupacije naših pašnjaka koje nikada nisu bile u privatnoj svojini. Mi smo uvjek te pašnjake koristili  za ispašu svojih stada, i nikome nećemo dozvoliti da ih uzurpira.

Mi smo spremni ističe Đinđo da se suprostavimo svakoj nepravdi koja se čini prema nama mještanima Restelice, i ovom prilikom poručujemo svima da niko nema pravo da se poigrava sa našim osjećanjima. Emotivno  smo vezani za te pašnjake, i nikome nećemo dopustiti da ih privatizuje.

Na večerašnjim sastanku jedan broj građana dobrovoljno se  pridružio  grupi koja je prva istražila ovaj slučaj i jednoglasno smo donjeli odluku da od nadležnih u Opštini zatražimo da se unajkraćem mogućem roku isprave sve greške koje su učinjenje. Da li to manjerno ili slučajno učinjeno, o tome će naravno istražni organi donjeti odluku.

Takođe je na sastanku donjeta odluka da  ukoliko se ne isprave  svi krivotvoreni katastarski listovi, mi ćemo kao što smo i najavili organizovati protesni skup,  na kojem ćemo pozvati sve stanovnike naše opštine da se supostave svim vrstama korupcije, koji su i rak rana kosovskog društva, naglasio je između ostačlog, predsjenik mjesog odbora, Hikmet Đinđo.

Večerašnjem sastanku nisu prisustvovali delegati Opštine Dragaš koji su iz ovog sela, međutim prem informacijama koje ima gorapres, oni se nalaze na studijskom putovanju u Turskoj.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš