Mještani Restelice u akciji zautavljanja klizišta

Kako javlja dopisnik web portala gorapres, Jusuf Hodža, danas su nakon džume namaza nekolicina mještana Restelice, uz podršku omladinaca, izveli radnu akciju koja je imala za cilj, privremeno rješavanje problema sa klizištem, koje zadnih nekoliko dana stvara velike probleme mještanima Restelice.

Oni si odjeli odvodne cjevi profila FI- 300  do vrlo nepristupačnog terena, odakle izviru podzemne vode koje izazivaju klizišta.. Mještani su uz pomoć radnika „Drini kompani“ potavili odvodne cjevi na  mjestu odakle dolazi velika količina podzemnih  voda i preusmjerili  su njen tok u drugom pravcu, te  su na taj način omogućili privremeno zaustavljanje klizišta.

Novac za kupovinu odvodnih cjevi objezbeđen je od strane Opštine Dragaš.

Kompanija „Drini Komani“ je od jutros od osam sati bila angažovana na čišćenju terena, te je u više navrata čistila nabujalu zemlju i kamenje. Nakon montiranja odvodnih cjevi i do ovog momenta nije bilo novih klizišta, a mjetanui Restelice se nadaju u da će se  Allahovom voljom proljepšati vreme te da će se smanjiti podzemne vode i zaustaviti klizišta.

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš