1 Dan bez struje

Mještani Gornjeg Krstaca sami otklonili kvar na dalekovodu

Od subote od oko 14 časova mještani Gornjeg Krstaca ostali su bez redovnog snabdevanja strujom. Kvar je uredno prijavljen i preko telefona i lično odlaskom u distribuciju u Dragašu, a obavješten je i centar u Prištini.

Nažalost interventna ekipa za otkanjanje kvarova nije se odzavla na poziv. Isključena je cjela linija tako da su bez struje ostali i mještani Donjeg Krstaca bez potrebe. Ekipa je mogla da dođe d Donjeg Krstaca i da isključi struju samo prema Gornjem Krstacu. S

ve ovo govori o velikoj neogovornosti prema potrošačima. U nedelju je ponovo zatražena pomoć i obavešen je centar u Dragašu da je u pitanju bandera visikonaponske stuje koja je pala i upela je žice kroz krošnje drveća.

Iz KEDS-a u Dragašu rečeno je mještanima da je dežurna samo jedna ekipa te da je na terenu, jer ima mnogo kvarova, i da ukoliko sami mještani ne pripreme teren i ne iskopaju rupe da će i danas biti bez struje.

Malobrojni mještani ovog pograničnog sela sami su se organizovali, iskopali novu rupu, ispravili dalekovd, i posekli drveće koje je smetalo u dužini od stotinjak metra.

Ono što bi tokom leta trebali da rade ekipe KEDS-a, čiste teren oko visokonaponske mreže, sami su uradili mještani Gornjeg Krstaca. Pitanje je koja je obaveza KEDS-a kao snabdevača prema svojim potrošačima.

Činjenica je da u Opštini Dragaš  najbolja naplata električne energije. I KEDS bi trebao biti mnogo odgovorniji prema svojim redovnim  potrošačima. U poslednih mjesec dana svaka kiša ili svaki mali snjeg uzrokovo je nestanak struje u nekom djelu opštine Dragaš.

Krajne je vrjeme da KEDS uloži više sredstva za rekonstrukciju ekeltro mreže koja nije rekonstruisana od vremena instaliranja 60 godina prošlog veka. Nakon rata veliki broj projekata finasiran je preko Opštine i raznih vladiih i nevladinih organizacija.

Velika sredstav su uložena i u obnovu trafoa po selima i rekonstrukciji niskonaponske mreže.  Krajne je vrjeme da se KEDS preuzme odgovornost za obnovu visokonaponske mreže te da se odgovornije ponaša prema svojim potrošačima.

Izvor: (Redakcija/gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš