Mještani Baćke sami otklonili veliku stenu, koja je preprečila put

Velike stene koje su nastale odronom na djelu puta Brodski put – Baćka, onemogućavali su skoro tri dana čišćenje snjega do ovog malog sela, udaljenog od opštinskog centra oko desetak kilometara.

Zbog prepreka na putu i velikog snjega, tri dana  je ovo selo  bilo u blokadi. Danas je Zikrija Mehmedović, predsjednik ovog sela, zajedno sa grupom mještana, posjetio opštinsku Kancelariju za zajednice, gdje su obavestili predstavnike ove službe, kao i direktora za hitne intervencije, Tafilja Krasnićija,  da su se sami organizovali i ručno  očistili put od stena.

Nakon kratkog sastanka u opštinsku Kancelariju za zajednice, direktor Direktorijata za hitne intervencije, Tafilj Krasnići  uputio  je kamion i put je u posljepodnevnim časovima bio očišćen do sela.

 „Kao što i znate, tokom zime nas je svega desetak u selu, ali smo imali sreće da je oko petnaestak porodica bilo na odmoru u selu, pa je bilo mnogo lakše da se organizujemo “, kazao je za naš portal, Zikrija Mehmedi i nastavio. „U subotu je jedan naš mještanim preminuo u Pirotu, pa smo bili prinuđeni da ga na rukama nosimo od Brodskog puta do sela. Put neprohodan, puno smetova, zaista smo se dosta namučili.

Siguran sam  da nije bilo tih prepreka na putu,  put bi bio prohodan i očišćen, i ovom prilikom želim da se zahvalim svima u Opštini što nas ne zaboravljaju i što nam uvjek izlaze u sutret, bez obzira što nas je tako malo u selo“, kazao je Zikrija Mehmedović,  predsjednik ovog sela.

Izvor: (Gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš