Pokažimo da smo ljudi!

Mali Zlatan sanja da bude fudbaler, ali samo uz našu pomoć može da pobedi leukemiju

Osmogodišnjem Zlatanu Alidiniju porjeklom iz Gore, koji boluje od retke vrste leukemije hitno je potreban novac za lečenje u Nemačkoj. Za neophodnu transplantaciju matičnih ćelija mora se samo za depozit uplatiti čak 350.000 evra, te porodica poziva sve ljude dobre volje koji imaju mogućnosti da pomognu da se skupi potrebna suma.

Mali Zlatan sanja da bude fudbaler, ali samo uz našu pomoć može da pobedi leukemiju

Kako je za telegraf ispričao otac mališana Vezair Alidini, Zlatan je krenuo u prvi razred i sve je bilo u redu sa njegovim zdravljem do početka novembra 2018. godine kada se požalio na glavobolju. 

- Imao je i temperaturu pa smo se obratili lekaru koji mu je dijagnostikovao gnojnu anginu. Rezultati krvne slike nisu bili u redu, pa smo dobili uput za Institut za majku i dete gde je podvrgnut ispitivanjima. Dijagnostikovana mu je retka vrsta leukemije (rana T-ćelijska prekusorska akutna limfoblasna leukemija) i svrstan je u grupu visokog rizika - priča otac dečaka. 

Zlatan je podvrgnut hemoterapijskom lečenju, a zbog visokog MRD-a 15. dana i ne postizanja remisije 33. dana lečenja, doneta je odluka za nastavak lečenja transplantacijom matičnih ćelija hematopoeze. Transplantacija treba da se obavi u Dečjoj klinici u Frankfurtu, ali je za to potrebna velika suma novca, 350.000 evra koji se moraju uplatiti kao depozit pre početka lečenja.

- Kako Zlatan nema srodnog identičnog donora, treba da se što pre javi u kliniku u Frankfurtu radi pokretanja potrage za nesrodnim identičnim donorom. Transplantaciju treba obaviti što pre dok se bolest nije vratila jer je u slučaju progresije bolesti lečenje mnogo teže i manje uspešno - ističe njegov otac.

Kaže da je Zlatan srećan i nasmejan dečak koji sanja da postane fudbaler, a da su mu najveća podrška brat Dejvid i sestra bliznakinja Ema.

Akciju za prikupljanje novca za malog Zlatana pokrenula je humanitarna fondacija Budi human, te se pomoć za ovog mališana može upititi upisivanjem broja 659 i slanjem SMS-a na broj 3030

Može mu se pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj: 

Dinarski račun: 160-547435-78
Devizni račun: EUR: 00-540-0002911.7
IBAN: RS35160005400002911746
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš