Mali Ajdar Haruni iz Broda osvojio zlatnu medalju u slalomu

Osmogodišnji Ajdar Aruni iz Broda već treću sezonu zaredom osvaja medalje u slalomu. Juče je osvojio srebrnu a danas zlatnu medalju na takmičenju “Dëshmorët e Kombit“ u organizaciji Skijaške Federacije Republike Kosova koje se održava u Brodu.

Na takmičenju učestvuje preko 50 skijaša svih uzrasta iz tri ski kluba sa Kosova. Njegova porodica kazala je za web portal gorapress da je jako srećna zbog ovog njegovog uspjeha, naročito zbog činjenjice da veoma marljivo trenira i da svake godine osvaja medalje. Mi ćemo nastaviti da ga podržavamo jer vidimo da je  zainteresovan da se posveti ovom sportu. „Dete je zaista talentovano i šteta bi bilo i za samu državu da se ovakvim talentima neomoguće uslovi za treniranje“kazao je njegov otac Elmedin Haruni i nastavio. Ja sam kao roditelj bio presrećan naročito kada pobeđuje i osvaja medalje, i sve ću učiniti da mu omogućim da nastavi sa treniranjem i da napređuje u ovom sportu.

Mali Hajdar je rođen na padinama Šarplanine, gdje se održava ovaj Kup, pa nije ni čudo što se potrudio da zlatna medalja ostane u Brodu njegovom rodnom selu.

Ajdar Haruni je član Ski kluba Arxhena iz Broda. Skijanjem se počeo baviti od svoje treće godine. Prošle godine je osvojio zlato, a do sada ima osvojeno 6 medalja.

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš