Leštane: Pokretanje biznisa i nova radna mjesta su naš prioritet

Demokratska stranka Vakat, članica Koalicije Vakat veoma uspješno nastavlja svoju predizbornu kampanju

Leštane: Pokretanje biznisa i nova radna mjesta su naš prioritet

Predstavnici izbornog  štaba ove partije zaduženi za organizaciju predizbornih skupova i strategiju partije, kazali su za naš portal  da su zadovoljni posetama na skupovima, i da će se u narednom periodu potruditi da obiđu sva naselja te  da će na taj način prezentirati  program svojim  biračima.

Večeras je Koalicija Vakat predstavila svoje kandidate u selu Leštane. Skup je otvorio predsjednik Demokratske stranke Vatan, Usmen Baldži. Predstavljajući program  partije Usmen Baldži je između ostalog nagasio.

„Mi smo partija koja ne beži od odgovornost. Slobodno nam recite ako nismo ispunili neka obećanja. Premda u prošlom mandatu nismo bili jedina partija na vlasti. Sve naše partije iz Gore bile su sa nama zajedno u koaliciji sa Demokarskom partijom Kosova( PDK).

Svi bi trebali preuzeti odgovornost  ako nešto nije urađeno, a ne da prebacuju odgovornost samo na nas. Istina je da su oni samo primali platu u Skupštini, a da smo mi radili. Pozivali smo ih na jedninstvo i uvek smo za to otvoreni.

Ukoliko naš kandidat za gradonačelnika osvoji značajan broj glasova mi ćemo biti ti koji će odlučiti ko će biti budući gradonačelniok. Moramo tu prednost iskoristiti ako se već nismo dogovorili da imamo zajedničkog kandidata na izborima.

Naša lista je sastavljena od intelektualaca i naši plavovi su da stvorimo kadrove koji će omogućiti boljizak svojoj zajednici, istakao  je Usmen Baldži, predsjednik DSV-a i nosilac liste na parlamentarnim izborima.

Velid Hadžisin se najpre zahvalio mještanima sela Leštana za kontinuiranu podršku svih ovih godina, ma koliko god ona bila, kazao je Velid i nastavio.  „U narednom mandatu zalagaćemo se  na preusmjeavanju budžeta.

Nema potrebe da se više toliko novca izdvaja za infrastrukturu. Sva sela su nam asfaltirana i pokockana.Preusmeravanjem budžta će se stvoriti nova radna mjesta.

To će omogućiti i zadržavanje preostalog stanovništva što je jedan on naših glavnih prioriteta“. Govoreći o problemu sigurnosti on je naglasio da je postalo siptomatičneo da se krađe i provale dešavaju oko nove godine ili oko izbora.“Prošle godine smo imali u Restelicu provalu 16 kuća i kad je uhapšen maloletnik sve se zataškao.

Što otvara sumnju da je sve to namešteno. Mi mo prošle nedelje imali sastanak sa komandirom regionalne policije, i zatražili smo bolju zapšititu i veću angažovanost policije kakao bi se sprečile takve pojave, istako je Velid Hadžisin, kandidat na listi koalicije Vakat.

Bean Hadžiasan, direktor Urbaniza je istakao da će u narednom periodu raditi na rješavanju tri važna pitanja; primjena pravilnika o izboru predsjednika sela, što će omogućiti bolju komunikaciju, proporcionalnu raspodelu bužeta, koji neće biti samo za infrastrukturu, i menadžiranje otpadom.

Rješavanjem ovih pitanja Gora će biti i čistija i organizovanija a i ekonomski mnogo jača, istako je između ostalog Bean Hadžiasan.

Zinaida Elmazi, je predstavljajući se mještanima slea Leštne istakla da je svih ovih godina iskreno i hrabro predstavljala sve građane Gore, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju. Ja nemam nikavih predasuda što sama kao žena među vama, Ja sam žena sa muškim srcem i tako sam se zalagala svih ovih godina i tako ću i nastaviti da štitim vaše interese, istakla je Zinaida Elmazi.

Vezaip Kajkuš, istako je da njegova kandidatura je na listi Kolacje Vakat nije slučjna. „Ja sam kroz svoje aktivnosti  svih ovih godina bio sa ovim ljudima koji su kontrinuirano u vlasti prestavljali našu zajednicu.

Ja ću se potruditi da svoje iskustvo iskoristim na pravi način i time dam svoj doprios i u politici, kao što sam to čino kroz moj humanitarni radi i kao veterinar i kao službenik za povratak“, istako je između ostalog Vezaip Kajkuš.

Kandidat za gradonačelnika Šerif Aga, je predstavljajući svoj program istakao; „Jedan od prioriteta će mi biti dobra kordinacija sa građanima bez obzira iz koje zajednice dolaze, takođe ću se zalagati da u mom mandatu izvršimo potpuno povezivanje sa  sa Albanijom i Makedonojom, a već smo napravili digovore sa turskom vladinom organizacijom TIK-om izvršimo povezivanje među selima.

Planiramo da Brod preko Baćke i Zlipotoka povežemo sa Restelicom i na taj način poboljšamo komunikaciju među selima.Takođe planiramo da izvršimo proširenje puta  Brod- Žur, jer je Brod jedan od naših turističkih centara.

Svjesni smo de uvjek mi  okrivljujemo i kad nismo krivi. Naši politički protivnici koriste niske udarce, pa i kad nestane stuja mi smo krivi, i kad pada kiša mi smo krivi i kad je snjeg mi smo krivi.

Ali opet mi smo ti koji reagujemo i tražimo da se otvrore i očiste zatrpani putevi zimi. Nigdje ne sečemo vrpce i ako sve mi graimo. Mi tražimo za to što radimo nagradu od Allaha je takva nagrada  najveća, istako je Šeif Aga kandidat za gradonačelnika.

„Na prošlim lokalnoim izborima ja sam baš ovdeje u ovom bifeu prezentirao naše prioritete i sve za šta smo se zalagali ostvarili smo.Ja ću vas podsjetiti na neka naša obećana.

Obećali smo da će mo otvoriti srednju medicinsku školu, to smo i uradili, danas u Domu zdravlja u Dragašu možete vidjeti veliki broj naše djece koji obalja praksu. Naša sela sa staračkim domaćinstvima imaće svoje kadrove za osnovne zdrastvene usluge.

Obećali smo da će mo asfaltirati sve puteve to smo i ostvarili, govorili smo o povezivanju sa susjedima i realizacija tog projekta je pri kraju. Obećali smo budžet za održavanje puteva, i to smo objezbedili. Budite ubeđeni što sve danas pred vas obećavamo to ćemo i ostavriti.

Naš program garantuje, decentralizaciju, sprečavanje migracije, otvranje  novih radnih mjesta i sigurnost naše imovine, istako je između ostalog Uzair Hamza, podpredsjednik DSV-a.

Plaćeni sadržaj

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš