Poručeno sa skupa

Kukaljane: Mi smo na vlasti jer su se drugi skrivali

Večeras je Koalicija Vakat obržala prezborni skup u selu Kukaljane na kojem je predstavila svoj program i kandidate sa liste. Predizborni skup je otvorio nosilac liste Koalicje Vakat za Opštinu Dragaš i predsjednik DSV-a, Usmen Baldži.

---

Govoreći o programu i prioritetima Koalicije Vakat, Usmen Baldži je između ostalog naglasio. "Naša lista je spoj maldosti, i iskustva. Koga god da izaberete sa naše liste budite ubeđeni da će vas iskreno zastupati".

Mi imamao snage  da štitimo vaše interese, to smo pokazali i svih ovih godina. Iskreno se zalažemo za decentralizaciju i preko potrebno jedinsto, jer je to deo našeg programa. Mi smo svoj na svome, nikoga nema iza nas, osim Allaha.

Nama ne može niko da naređuje, mi nemamo gazde niti u Srbiji niti u Bosni niti u Makedoniji. Mi razmišljamo svojom glavom i sa obadve noge smo na Kosovu,u našoj domovini. Nama ljudi sami prilaze bez ucjena.

Što se tiče decentralizacije moram da vam kažem i kada smo podnjeli zajednički zahtjev za Opštinu rečno nam je dok se ne formira zajednica srpskih Opština pitanje decetralizacije neće biti rješeo, neka vas niko ne laže, ovo je istina", istako je Usmen Baldži.

Velid Hadžisin se u svom obraćanju osvrnuo na period  nakon prošlih izbora “ U prošlom sazivu Skupštine bilo nas je osam odbornika, ali nismo imali neku političku snagu. Poznato je da smo prošle lokalne ibrore izgubili, ali partija koja nas je pobedila nije imala nikakvu snagu političku snagu, niti političko iskustvo da bi zastupali interese ovog naroda kojeg su prevarili.

Njihovi glasovi su bili iznuđeni ucjanama i nije bilo nikakkog hajra nit koristi od toga što su oni imali četiri odbornika. Znamo da niko ne želi da bude zavistan od socijale, a ako je nekoga muka naterala na to, ne treba ga zbog toga ucenjivati, kao što ovi danas rade. Mi ćemo u narednom periodu ulaganjm u  otvaranju novih radnih mjesta pomoći tim ljudima da ne budu večiti plen te politike koja ih 17 godina ucenjuje", istako je između ostalog, kandidat sa liste Koalicije Vakat Velid Hadžisin.

Bean Hadžiasan je kazao da Koalicija Vakat na ovim izborima izlazi sa jasnim programom. Ovo su lokalni izbori i mi  će se zalagati za rješavanje lokalnih problema s kojima se građani svakodnevno sustreću.

"U narednom sazivu Skuštine insistraćemo da se promjene mnOge stavke u budžetu. Želimo da se sredstava usmjere za pokreteanje biznisa i zapošljavanje mladih usvojićemo  nove pravilnike koje će rješti izbor predsjenika po selima i regulisaćemo odvoz smeća. Želimo da naša opština buse u skladu sa prirodnim okruženjem", Naša lista je sastavljena od intelektualaca koji su spremni da se suoče svim izazovima u narednom periodu", kazao je Bean Hadžiasan, kandidat sa liste

Munir Jonuzi je kazao da ga je želja da pomogne zajednici u rješavanju mnogih važnih problema natjerala da se uključi u politiku.

"Koalicija Vakat je jedina politička opcija koja se istinski zalaže za decentralizaciju, u to sam se lično više puta uvjerio i zato sam danas ovdje da i ja dam svoj doprinos u rješavanju ovog veoma važnog pitanja za našu zajednicu. Jedistvo je problem i Vatan je jedina opcija koja to istinski želi i na tome iskreno radi. Žele da nam nametnu da je poziv za jedinstvo upućen pre izbore što nije tako. Zvali smo i još marta mjeseca i mnogo ranije svih proteklih izbora. Mi smo se zalagali i zalagaćemo se za bezuslovno jedinstvo i ubeđen sam da će pre ili kasnije sve partije to svatiti, narod će ih na to natjerati, koliko god oni pokušavali da ostanu na vlast izazivajući sukobe narod će to prepoznati i kazniti ih zbog toga", kazao je Minir Jonuzi kandidat sa liste.

Vezaip Kajkuš je govoreći o prioritetima kazao da će jedan od prioriteta biti zadržavanje ovih ljudi. Ja sam ceo radni vek proveo u Gori, a kao što znate zadnjih 13 godina sam bio u Opštini i bio sam u prilici da pomognem mnogim porodicama. Sarađivo sam dugo sa ljudima iz Koalcije Vakat i znam dobro kakao se oni zalažu u zaštiti vaših prava. Zato sam i ja danas ovdje sa njima .Želim da i ja dam svoj doprinos u svim političkim previranjima koja nas očekuju, istako je između ostalog, Vezaip Kajkuš, kandidat sa liste.

Šerif Aga.vjestan sam odgovornosti koju preuzima predvodeći ovaj narod, Mi imamao iskustvo mi smo institucija. Mislim da je došo momenat da senemo za sto i razgovaramo, Ako mogu Tači i Vučić, možemo i mi. Nažalost pojedinci i dalje ne svataju da nam je potrebno jedinstvo. Veza i kordinacija sa narodom nam je neophodna. Vi ste nam dali glasove i mi smo vam na usluzi.Želimo da povežemo Goru i prem susjedima i da se sama unutar Gore povežu na jedan drugačiji i prustupačniji način. Mi imamao projekte koji govore o našoj samoodrživosti. Gora ima potencijal koji je obuhvaćen u našim programima, i koji će biti iskorišćen. Zbog turizma neophodno nam je da se proširi put. Bio sam zamjenik presedavajućeg u dva mandata i imam veoma dobro iskustvo koje trenate iskoristite. Mi dajemo i ne uslovljavamo. Kukaljane pokazalo čvrstinu i uvjem bilo uz nas

Uzair Hamza podpredsjednik DSV- a, je kazao da kampanja koju vode pojedini politički subjekti ima za cilj da napravi još veću podjelu u našoj zajednici, poznato je da oni imaju takav zadatak od svojih nalogodavaca. Govore  kakao je koalicija Vakat stalno na vlasti. Ja želim da im poručim, na vlasti smo jer nam narod daje poverenje, na vlasti smo jer ste se vi svih ovh godina skrivali u svojim selima, i dolazak u Dragaš ste prepričavali kao neko junačko dijelo. Mi smo ti koji smo obezbjediti mir i sigurnost. Mi smo ti koji smo obnovili pokidane bratske i komšijske veze sa braćom iz Opolja. I mi smo ti koji smo danas spremni da se i sa vama ujedinimo oko zajedničkog intresa, a taj interes se zove svoja Opština koja će obezbjediti nova radna mijesta i zadržavanje preostalog stanovništva,kazao je između ostalog Uzair Hamza.


Plaćeni sadržaj

Izvor: (a)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš