Nakon komletnog renoviranja

Kruševo: Svečano pušten u rad Centar porodične medicine

Uz prisustvo velikog broja mještana Kruševa i okolnih sela, predstavnika Opštinskih struktura, na čelu sa gradonačelnikom Opštine Saljimom Jenuzijem, direktor Doma zdravlja u Dragašu, Ramadanom Jašarijem, svečano je nakon renoviranja pušten u rad Centar porodične medicine, u Kruševu.

Svečanosti je prisustvovala i ambasadorka Turske na Kosovu Kıvılcım Kılıç, predstavnik Turskog odbora na Kosovu Ihsan Tavazar, kao i predstavnici turskog KFOR-a u Dragašu i Prizrenu.

Novac za renoviranje Centra porodične medicine obezbijedila je Turska vlada preko svoje Ambasade na Kosovu i Turskog Cimika. Turska vlada je u renoviranje ovog objekta uložila 30 hiljade eura. Na zgradi Centra porodične medicine izvršena je sanacija krova, uređene su sve prostorije, opremljena laboratorija kao i apoteka, urađen je mokri čvor i uređeni su toaleti, a i nabavljena je nova savremena oprema.

Obraćajući se prisutnima Ambasadorka Turske Kıvılcım Kılıç je istakla da će Turska vlada uvjek podržavati ovakve humane projekte koje imaju za cilj da poboljšaju zdrastvene usluge građanima, istakla je između ostalog Kıvılcım Kılıç.

Predsjednik opštine Salim Jonuzi se zahvalio Republici Turskoj na neizmernoj podršci u svakom segmentu, počevši od bratske podrške u izgradnji države Kosovo pa do podrške u svakodnevnom poboljšanju života građana.

Tokom ceremonije puštanja u rad centra porodične medicine primjetno je veliko zadovoljstvo mještana a i zaposlenih u centru. Za vreme renoviranja radnici centra su pružali usluge građanima u ambulanti  u selo Globočici.

Ovo je jako vredan projekat, zaista je objekat bio jako zapušten a po onome što smo vidjeli krov je prokišnjavao a i oprema je bila jako zastarela. Ovim projektom znatno će se poboljšati kvalitet usluga mještanima Kruševa i okolnih sela. Želim da se zahvalim Turskoj vladi na ovako vrijednoj pomoći, kazao je za naš portal Šerif Aga, zamjenik predsjedavajućeg  SO Dragaš.

Ovako renoviran i opremljen objekat znatno će povećati volju za rad kod nas zaposlenih, bićemo u prilici da pružimo kvalitetnije usluge mještanima Kruševa i okolnih sela.  Takođe i obavljamo patronažnu službu, centar poseduje auto i zaposlenog vozača, i po potrebi obilazimo bolesnike po okolnim selima, kazao je Dželjilj Toro, medicinski radnik u Centru porodične medicine, i mještanin sela Kruševa.

Ovo je jako vredan objekat i želim da naglasim da uprkos tome što u našem selu postoji ambulanta, jedan veliki broj mještana Restelice koristi usluge ovog centra, naročito stomatološke usluge jer u našem selu nema stomatologa. Takođe se ovde mogu uraditi i analize krvi što je jako korisno da naši mještani ne putuju do Dragaša, kazao je Džindžo Ikmet, prestavnik sela Restelice.

U centru porodične medicine u Kruševu ukupno radi dva doktora i osam medicinskih radnika.
 

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš