Kruševo: Svečano otvoren dečji park i sportsko igralište

Skromnom svečanošću danas je u prisustvu velikog broja mještana Kruševa i okolnih sela, kao i učenika Osnovne i niže srednje škole“Svetlost“ u Kruševu otvoren zabavni park za djecu, kao i sportsko igralište.

  • Foto: Admir Idrizi
  • Foto: Gorapress
  • Foto: Gorapress
  • Foto: Admir Idrizi
  • Foto: Gorapress
  • Foto: Admir Idrizi
  • Foto: Gorapress
  • Foto: Gorapress
  • Foto: Gorapress
  • Foto: Gorapress
  • Foto: Gorapress

Vrijednost radova na uređenju sportskog igrališta i dečjeg parka iznosi oko 13,500 €. Projekat je finasiran od strane turskog KFOR -a.

Komandadant južnog regiona KFOR-a na Kosovu, štabni pukovnik  Mustafa Ihsan  Tavazar, je govoreći na svečanom otvaranju između ostalog naglasio: „Turska kao država uvjek sprena da pomogne stanovnicima Kosova. Ne želim da govorim o pojedinostima ali ću naglasiti da smo najviše pomogli u zdrastvenom sektoru, obrazovanju, i renoviranju školskih objekata. U ime republike Turske i u ime njenih građana  dali smo  veliki doprinos ovom narodu.

Ovde se jako prijatno osećam među vama. Za mene nadbolju prirodu na Balkanu ima selo Kruševo  Posebno mi je drago što danas u Kruševu vidim mlade ljude, i upravo me raduju projekti koji su namjenjeni djeci i obladini. Srećam sam što mogu mladima da podarim ovaj park . Ovi osmesi sa dečjih lica koji će pravit  buku i galamu u ovom parku, znak su da Kosovo ima jednu dobru budućnost.

Mi vam se zahvaljujemo na ovom dočeku, prvo rukovodiocima škole i svim građanima koji su ovdje. Turski KFOR, kao što je naznačeno na zastavi Kosova koja imašest zvjezdica svakome pomaže. To su narodi Kosova i mi želimo biti podjednaki prema svima. Uvek ćemo biti uz vas i trudićemo se da vam pomognemo u svim sverama života“ istakao je između ostalog Komandant južnog regiona, Mustafa Ihsan Tavazar.

Elvir Ilijazi, direktor škole se zahvalio turskom KFOR -u, koji je finasirao izgradnju parka i renoviranju igrališta i istakao: „Želim da naglasim da je turski KFOR JE  joŠ 2002 počeo da pomaže našu školu i naše selo. Danas smo mi iskazali  jedno brastvo sa turskim KFOR-om, jer su nam oni izašli u sustret kad je bilo najteže. Kada su velike snježne  padavine , oni su nam pomogli. Vezano za ovaj projekat, mislim da smo pogodili pravu stvar iz razloga što su najsretniji upravo učenici . Od samog početka su nestrpljivo čekali izgradnju ovog parka i ovog igrališta , još jednom hvala svima nao ovoj donaciji, kazao je između ostalog direktor škole uKruševu, Elvir Ilijazi.

Nakon svečanog otvaranja komandant južnog sektora štabni pukovnik Mustafa Ihsan Tavzar je posjetio selo Zlipotok i spomen ploču koja je postavljena u znak sjećanja na gazije koji su iz Zlipotoka krenule na Čanakalje, da brane din i iman i sačuvaju Tursku.

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš