Kruševo: Limaj i Apostolova otvorili put koji povezuje Kosovo i Albaniju

U okviru projekta prekogranične saradnje sa državama u okruženju, sredstvima Evropske zajednice , danas je svečano otvoren put od Kruševa do graničnog prelaza Šištevac u dužini od 4 kilometra.

Radovi na asfaltiraju puta  u Albanskom djelu  od granice prema Šištevcu završeni su još prje dve godine,, a završen je i put od Šištevca do Kuksa. Ovim saobraćajnicama je našim sugrađanima u Albanskom djelu Gore omogućena lakša komunikacija i prema Dragašu i prema Kuksu.

Današnjem svečanom otvaranju ovog veoma važnog putnog pravca za stanovnike Gore koji žive i sa kosovke i sa albanske strane prisustvovao je Zamjenik premijera, Fatmir Limaj, zajedno sa šeficom ureda EU u Prištini, Nataliya Apostolova, ambasador Albanije na Kosovu, Qemal Minxhozi zamjenik mnistra za ekonomiju Usmen Baldži, gradonačelnk Opštine Dragaš Šaban Šabani, zamjenik gradonačelnika Šerif Aga, kao veliki broj građana okolnih sela.

Limaj je u ime Vlade Kosova zahvalio Evropskoj Uniji za ovu investiciju, i dodao da će  izgradnja ovog puta i te kakao pomoći građanima ove oblasti.
„Zajednice koja žive u ovoj oblasti ne samo što će im izgradnjom ovog putnog pravca poboljšati promet veće će se olakšati i međusobna saradnja. Pomoć u finasijama od naših međunarodnih prijatelja je jako značajna, naročito je značajna kada oni sami vide potrebe naših ljudi u svakom djelu naše zemlje. ", rekao je Limaj i nastavio.

Ja se nadam iskao je Limaj da kada budem sledeći put dolazio ovde biće to otvaranje fabrike koja će zaposliti ove ljude koji žive na ovim prostorima, i ja ovom prilikomm pozivam grđane kakao Kosova tako i Albanije da iskoriste ove mogućnosti i učine ovaj kraj bogatim i razvijenim.
 Šefica Evropske Kancelarije u Prištini, Nataliya Apostolova je istakla da joj je jako drago da su se danas okupili povodom završetka izgradnje puteva koji povezuje Kosovo i Albaniju.
"Dvije zemlje u njihovom programu prekogranične saradnje su prepoznati kao prioritet poboljšanje putne  infrastrukture u pograničnom području, kazala je apostolova i nastavila. Kroz fondove EU i zvaničnika  EU u Albaniji i na Kosovu, identifikovane su ove infrastrukturne potrebe koje se sada sprovode, naglasija je Apostolova.

Gradonačelnik Opštine Dragaš, Dragaš, Shaban Shabani je rekao da je ovo historijski dan za stanovnike ovog područja i ovaj put  će direktno utjecati na brži ekonomski razvoj ovog područja. Opština Dragaš  naravno ima i druge prioritete, kazao je Šabani, i nastavio  a to je prije svega asfaltiranje puta prema Makedoniji i ja se iskreno nadam da če mo i za  taj projekat imaiti podršku i Vlade Kosova i naših međunarodnih prijatelja.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš