Predizborni skup

Krstac: Izgradićemo vam ambulantu u selu da bi imali bolju zdrastvenu zaštitu

Danas je Koalicija Vakat održala predizborne skupove u Gornjem i Donjem Krstacu. Kandidati sa liste prestavili su program i prioritete Koalicije Vakat.

Kao i u većinu sela u Gori, problem migracije je takođe prisutan u ovim pograničnim selima. Govoreći o programu Koalicije Vakat, koji ima za cilj zadržavanje preostalog stanovništva, i efikasniju zdrastvenu zaštitu, nosilac liste i predsjednik DSV-a, Usmen Baldži je između ostalog naglasio.

„Teško nam je kada vidimo da su nam u selima ostali uglavnom stari. Nažalost peđalba nas prati kao sudbina, i mi upravo tražimo načina da promjenimo nešto što nam je kao amanet ostavljeno.

Znamo da imate problem sa zdrastvenom zaštitom, nemate ambulante. Međutim mi smo još na prošlim lokalnim izborima govorili o otvaranju srednje medicinske škole, kakao bi stvorili kadrove.

Ispunili smo obećanje i otvorili smo odmah te godine srednu medicinsku školu. Danas imamao svoje kadrove i vi ovde imate u selu djevojčicu iz sela koja je završila srednju medicinsku školu i koja je sada na stažiranju u Domu zdravlja. Sada je lako otvoriti ambulantu, jer ima ko da radi u njoj, to ćemo i uraditi, izgradićemo vam ambulatu i imaćete bolju zdrastvenu zaštitu.

Narednih godina ćemo smanjivati ulaganja  u infrastrukturu, jer smo gotvo sve uradili, i puteve i kocke, vodovode asfalte i sve što je bilo potrebno. Sredstva iz budžeta ćemo usjeravati na otvaranju novih radnih mjesta, podizanjem bezpovratnih kredita građani će sami sebi stvarati radnja jesta“, istako je Usmen Baldži.

Munir Jonuzi kandidat na listi Koalicije Vakat,  govoreći o aktivnostima Koalicije Vakat i onome šta je sve Vakat uradio po pitanju infrastrukture istakao: „Rapča i Krstac su jako bliski i ja sam često i ranije dolazio u Krstacu, i znam veoma dobro kakao je Ksrtac ranije izgledao, a kako danas izgleda. Imate asfaltni put, svaka ulica vam je pokockana, imate sportsko igralište, uličnu rasvetu, dobar vodovod koji je dograđivan, javni toalet i mnogo toga.

Ništa od toga niste morali dobiti, neko se za to borio, neko je tražio da vam se sve to izgradi. Za sve to što imate se borio vaš predstavnik, a naš podpredsjednik, Uzair Hamza. Neka vam ovo bude još jeda argumenat i razlog da nas 22. oktobra podržite, odnosno da podržite Dženisu Hamza koja je iz vaše sela  i koja je  pod brojem šest. Ja sam na bro pet ako neko želi da me podrži.  

Našim aktivnostimo smo dokazali  da mi znamo da radimo i gradimo“, isakao je između ostalog, Munir Jnuzi.

Vezaip Kajkuš kandidat sa liste Koalicije Vakat je naglasio da veoma dobro poznaje ove ljude i ovaj kraj.  „Dok sam radio kao veterinar često sam dolazi ovdje, poznajem mnoge ljude iz ovog sela.

Danas sam ovde da dam podršku ovoj Koaliciji, ljudima sa kojima sam radio poslednjih dvaneset godina. Radio sam u Opštini u Kancelariji za Zajednice i povratak i bio sam u prilici da se sam uvjerim koliko se ovi ljudi zalažu za građane Gore.

Smatram da će moje dugogodišne iskustvo biti od koristi građanima i da ću kroz lokalni parlament štititi interese Gore i njenih građana“, istako je između ostalog Vezaip Kajkuš.

Šerif Aga, kandidat za gradonačelnika na listi Koalicije Vakat je naglasio. „Ovde sam večeras da predstavim svoj program. U dva mandata sam vas predstavljao i želim da vam se zahvalim na povjerenje koje ste nam ukazivali i koje nam ukazujete.

Kao budući gradonačelnik zalagaću se za sve zajednice u Opštini bez obzira koje su nacije i kojoj političkoj patriji pripadaju. Čujem da se preti i da se građani zastrašuju da bi glasali za neke koje im navodno daju novac iz Srbije.  

Nemojte da nasjedate na takve ucjene, tim novcem ne mogu da kupe vaš ponos i dostojanstvo, i znajte da vam ne mogu ništa uzeti niti ukinuti. Mi želimo da stvotimo bratsku klimu, mali smo mi narod za podjele, ako mogu Tači i Vučić da pregovaraju, zašto mi nebi mogli među sobom.

Ko nas to svađa, i ko želi da budemo razjedinjeni? Vi to dobro znate. Moj prioritet će biti proporcionalno zapošljavanje u svim institucijama u Opštini Dragaš, i objezbeđivanje sredstava za otvaranje novih radnih mjesta, kao i međugranično i lokalno povezivanje, istako je Šerif Aga.

„Znate da nam je učinjena velika šteta koja je nastala požarom na Koritniku. Izgorela je naša šuma i do sada ništa nije urađeno na sanaciji i zašiti zdravih stabla, kao i ekspolatacji djelimočno oštećenih stabla.

Koritnik je kao što znate deo nacionalnog parka, koji ne funkcioniše u skadu sa zakonom. Njihovo sjedište i kancelarija su u Prizrenu i zbog udaljenosti su jako  ne efikasne, i zato smo u našem programu uvrstili kao prioritet otvaranje Kancelarije nacionalnog parka u Dragašu koja će zaposliti 12 radnika, kako i zakon previđa i to će omogućiti rješavanje mnogih važnih pitanja koja su vezana za Koritnik, istako je između ostalog, Uzair Hamza podpredsjenik DSV-a.

Nakon skupa, građani su postavljali pitanja koja su se uglavnom odnosila na proporcionalno zapošljavanje, zdrastvenu zaštitu, sigurnost imovine i pitanja vezana za eksploataciju Koritnika. Kandidati sa liste su odgovarali na postavljena pitanja.

Plaćeni sadržaj

Izvor: (Redakcija/gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš