KOPO Memlečet podjelila ramazanske pakete

Kulturno-obrazovno prosvetna organizacija Memlečet je jedna od najstarijih Nevladinih organizacija u gorskom dijelu naše opštine. Od prvih dana okuplja mlade entuzijaste koji su bili spremni da svoje vrijeme i energiju usmeravaju na pomoć potrebnima.

KOPO Memlečet podjelila ramazanske pakete

U neko vrijeme, posebno je bila prepoznatljiva po podjeli hrane, ramazanske hurme, razne odjeće, ali i po neograničenim količinama knjiga koje se i dan danas nalaze po vitrinama i na stolovima, ali ono najvažnije i u svim džamijama Gore.

U zadnjih nekoliko godina, Memlečet radi sa sjedištem u Prizrenu i s vremena na vrijeme preduzima korake za koje u datom momentu procijeni da se trebaju uraditi. Već je popriličan broj godina kako redovno kolje kurbane i dijeli kurbansko meso u Gori na Kosovu, ali i u gorskim selima na sjeveru Albanije, odnosno u pograničnom dijelu sa Kosovom. Količina nekada prolazi i stotinu kurbana.

Takođe, svake godine prije i u toku Ramazana, vrši podjelu izvjesnog broja paketa za socijalnu kategoriju. Ove godine, NVO Memlečet je podjelila oko 250 paketa, od toga, jedan dio je završio u Gori. Paketi se dijele prema procjeni saradnika na terenu a dijele se po više kriterijuma. Naravno prvi je socijalno stanje, ali i klanjačima.

Obzirom da postoji kategorija onih koji nisu ni na koji način obuhvaćeni u ovo vrijeme izolacije, kada mnogi nemogu raditi, KOPO Memlečet će nastojati da u toku Ramazana obezbjedi još jedan kontigent pomoći kako bi i oni koji nisu ni najednom spisku za nekakva primanja, bilo socijalna ili neka druga, mogli dobiti makar neku pomoć te kako bi makar primili k znanju da neko ipak brine o njima.

Izvor: (radiogora.org)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš