Kompanija „Renelual Tahiri” zaštitila most na Plavskoj Rjeci od rušenja

Danas je privatna kompanija "Renelual Tahiri" izvršila zaštitu mosta na Plavskoj Rijeci, koji je zbog obilnih padavina i velikog vodostaja rijeke bio znatno potkopan.

Velika bujica je odnjela veći deo zemljišta oko mosta, naročito u djelu koji je služio kao levak za usmjeravanje vode. Voda je potkopala i zemlju ispod asfalta pa je pretilo pucanje asfalta na djelu pored mosta.

Predstavnik ove kompanije Lulizom Hodža kazo je za naš portal da je ova kompanija uvjek sprena da pomogne mještanima ovog kraja. „Mi smo  i na sastankiu sa mještanima Rapče i Krstaca prje početka gradnje centrale u ovom području kazali da će naša kompanija uvjek biti spremna da pomogne mještanima ovog kraja, a i čitave Opštine Dragaš.

Mi smo spremni da i  tokom zime sa svojom mehanizacijom  pomognemo u održavanju puta ako bude potrebno. Spremni smo da na kritičnim mjestima gdje stalno ima leda objezbediti so i rizlu kakao bi se saobraćaj odvijao bezbedno. Ovo što danas radimo je privremeno rješenje kakao bi spasili most i jedan deo puta kojeg je potkopala voda. U saradnjji sa opštinskim organima pomoći će mo da se izdradi veći levaik i obalni zid na jednoj strani rjeke u dužini od 20 metara i to će biti trajno rješenje“, kazao je Ljulzim Hodžam predstavnik ove kompanije.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš