Autor knjige, Iljber Redžepi

Knjiga, “Gora i njene etničke karakteristike'' promovisana u Belgiji i Luksemburgu

Dana 26. i 27. Decembra, 2015. god. u organizaciji udruženja '' Gorani'' iz Belgije upriličena je u Antwerpenu i Luksemburgu promocija knjige ,, Gora i njene etničke karakteristike'' autora Ilbera Redžepi . U ugodnom ambijentu prisutni su po prvi put bili u prilici da u dijaspori, Goru dožive kroz goransku poeziju i zvuke tambure.

Promotor knjige je bio Nuhija Tairovci koji je čitaocima predstavio glavne intencije nastanka ove knjige te naglasio da je ovo jedan od prvih pokušaja  da se o Gori progovori iz perspektive njenih žitelja. Pritom je naglasio važnost udruživanja u dijaspori i ohrabrio sve takve inicijative u drugim državama širom Evrope (Italija, Svicarska, Luksemburg i dr.)

Drugog dana ista ekipa je bila gost udruženja u osnivanju Absl Gora u Luksemburgu koji su  priredili doček i druženje. Skupu se takođe obratio preko skype-a  i  Ramadan Redžeplari koji je zbog bolesti bio sprečen da prisustvuje skupu.

Nakon oficijelnog dijela programa gosti su mogli kupiti knjigu i družiti se uz orientalne poslastice i kafu.

Za sve ostale koji su zainteresirani kupiti knjigu u dijaspori mogu se obratiti odbornicima udruženja Vzw Gorani u Belgiji i Asbl Gora u Luksemburgu.

Promocija knjige za stanovnike Gore i šire biće organizirana negdje na proljeće .

Izvor: (Gorapress)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš