Mogućnosti za ekonomski razvoj

Jahjaga sa delegacijom privrednika Amerike i Njemačke, posjetila Opštinu Dragaš

Danas je predsjednica Kosova, Atifete Jahjaga zajedno sa delegacijom privrednika:Kosova, Amerike Njemačke, posjetila Opštinu Dragaš.

Kako je za naš portal kazao gradonačelnik Opštine Dragaš, Saljim  Jenuzi, cilj ove posjete je bio prije svega razmatranje mogućnosti za brži  ekonomski razvoj Opštine Dragaš.

„Želim da istaknem da je ovo bila  historijska posjeta za našu Opštinu, i nadam se da ćemo veoma brzo imati koristi od ove posjete. Ključne teme o kojima smo razgovarali  na sastaknu, bile su ekonomske. MIi smo na sastanku  i predsjednicu Atifetu i privrednike Amerike i Njemače  upoznali sa svim našim prirodnim resursima i potencijalima  i razmatrali smo  razne mogućnosti, odnosno olakšice  koje će motivisasti, privrednike, kakao strane tako i domaće, da ulažu u ovu Opštinu.

Bilo je razgovora da se otvori jedan broj  malih i sednjih preduzeća od strane privrednika Amerike i Njemačke, kao i da se ohrabre oni koji su iz ove Opštine i koji su stekli kapital na zapada.

Upozlali smo predsjednicu sa svim našim problemima i istakli kao glavni problem migraciju i nezaposlenost. Složili smo se da se migracija i nezaposlenost koja je jako izražena u našoj Opštini se mogu zaustaviti jedino ulaganjem i otvaranjem novih radnih mjesta, kazao je gradonačelnik Opštine Salim Jenuzi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš