Hodža: Imenovanje Dijane Živić protivno demokratiji

Predstavnik goranske zajednice u kosovskoj skupštini Adem Hodža, ocenio je da je imenovanje Dijane Živić za ministra poljoprivrede u kosovskoj Vladi protivno demokratiji i pokazuje nepoštovanje demokratskih vrednosti ali i članova vladajuće koalicije od strane premijera Ramusha Haradinaja.

Hodža: Imenovanje Dijane Živić protivno demokratiji

Hodža u saopštenju ističe da je, kao jedini poslanik Goranske zajednice koji je više puta pokazao da mu je dobrobit svih građana na Kosovu na prvom mestu i koji nije pravio razliku između nacija, razočaran da ga niko nije konsultovao oko imenovanja nove ministarke koja, kako navodi, nema podršku najjače srpske partije na Kosovu.

“Time se postavlja pitanje i njenog legitimiteta, a koliko sam upoznat i njenog profesionalnog kapaciteta, pošto je u pitanju osoba koja je još uvek student” – naveo je Hodža.

“Kao neko ko je pomogao da se ova Vlada formira očekivao sam da ću biti konsultovan oko ovakvih pitanja, a pošto nisam, želim da obavestim javnost da ja više ne mogu da podržavam predloge ove Vlade u skupštini Kosova jer sam na ovo mesto dašao glasovima građana koji žele da na Kosovu postoji vladavina prava, demokratija i red” – stoji u saopštenju Adema Hodže.

Izvor: (radiokontaktplus.org)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš