Hladni talas iz Sibira stigo i do Dragaša

Dugo najavljivani hladni talas sa Istoka stigo je na području opštine Dragaš sa padavinama i niskim temperaturama.

Sinoć se živa na termometru spustila i do minus 14 stepeni u nekom naseljima Opštine Dragaš,  a visina snježnog pokrivača se kreće između 20 i 30 centimetara u zavisnosti od naselja. Snjeg i dalje pada pa se u narednom periodu očekuje povećanje snježnog pokrivača.

Ekipe direktorijata za hitne intervencije je od juče posle podne na terenu, kaže za web portal  Gorapress.net, Murselj Haljilji, novoimenovani direktor ovog direktorijata.

„Prema informacijama sa terena na području opštine Dragaš većina lokalnih puteva je jutros prohodna. Putevi prema nekim selima koji su bili sinoć očišćeni jutros su ponovo zatrpani snjegom pa se saobraćaj na tim pravcima odvija otežano.

Naše ekipe su na vrijeme krenule na teren, međutim konstantne padavine otežavaju mogućnost da svi putevi u istom momentu budu prohodni", kaže direktor Direktorijata za hitne intervencije Murselj Haljilji i nastavlja: ,,Takođe moram da naglasim da je neophodna i modernizacija postojeće mehanizacije, s obzirom da je Opština Dragaš na najvećoj nadmorskoj visini na Kosovu. Mi ćemo u narednom periodu u koordinaciji sa gradonačelnikom Opštine i drugim struktutama Opštine raditi na modernizaciji opreme i povećanju broja kamiona koji će biti opremljeni boljom mehanizacijom za čišćenje snjega", kazao je Haljilji. On je naglasio da se očekuje da će u toku dana svi lokalni putevi na području opštine Dragaš biti prohodni.  Prema informacijama sa terena  do kojih je došo portal gorapress.net, svi regionalni putni pravci u Opštini Draga su prohodni.

Ovako niske temperature u februaru nijesu iznenadile mještane ovog kraja, jer mještani pamte i mnogo niže temperature, a i mnogo veće padavine. Prosečna nadmorska visina naselja u Opštini Dragaš je oko 1100 metara, pa zato i nije čudno kada ovde ima snjega i kada je hladno.

Izvor: (Redakcija/gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš