Haradinaj u Brodu obećao Opštinu za stanovnike Gore

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj, boravio je danas povodom objeležabvanja dana Goranaca u selo Brod, Optina Dragaš i tom prilikom obećao stanovnicima Gore osnivanje samostalne Opštine.

Prilikom obraćanja prisutnima povodom proslave dana Goranaca  premijer je obećao samostalnu Opštinu za stanovnike Gore.  Premijer je tom prilikom rekao da je simbolika ovog praznika sličana kao i kod drugih naroda na Kosovu, i nastavio.
 "Stvaranje nove opštine, za stanovnike Gore je  bez štete po Albance gdje god ono živeli. Da li u Opolju ili u Prizrenu. To će omogućiti  ovim ljudima da bolje žive i da imaju priliku da sami grade svoju Opštinu u Gori, da se život razvija na najbolji mogući način ".

Danas smo razgovarali o mnogim životnim  temama, o tome koje poteze treba da preduzima vlada za ovo područje i ovaj narod. Ja sam ovde na inicijativu Adema Hodže, koji je Goranski poslanik u Kosovskom parlamentu  i ja sam došao s prijedlogom poslanika da se informišem o situaciji i procesima ovde ", rekao je Haradinaj.
Poslanik u Kosovskom parlamentu  iz redova Goranske zajednice Adem Hoxha, zahvalio premijeru na stalnoj podršci, i govorio o značaju objelježavanja ovog dana .Dan Gorana je proslava koja simbolizuje jedinstvo, harmoniju i blagostanje. U tom slučaju on je rekao da je i ovaj praznik dokaz zajedničkih napora za izgradnju države Kosovo.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš