Hadžisin: Nećemo dozvoliti da Gora bude žrtva demarkacije

Očekuje se da će Srpska lista u ponedjeljak glasati o ratifikaciji Nacrta zakona o demarkaciji granice između Kosova i Crne Gore, ali u zamjenu za glasanje dobit će dvije nove opštine, prenosi orainfo.net

Hadžisin: Nećemo dozvoliti da Gora bude žrtva demarkacije

Izvori orainfo.net kažu da se premijer Haradinaj dogovorio sa liderima Srpske liste da formiraju opštine Prilužje i Gora.

“Zahtjev Srpske liste je formiranje Asocijacije opština sa srpskom većinom na Kosovu, ali tokom razgovora postignut je i kompromis kako bi se napravile dvije nove opštine Prilužje i Gora u zamjenu za glasanje”, rekao je izvor.

Jedan od prvih političara iz Gore koji je reagovao na ovu vijest je Veljid Hadžisin, odbornik u S. O. Dragaš. On je za naš radio kazao da narod Gore neće dozvoliti da Gora bude žrtva demarkacije, te da je nelogično da se Gora spominje u kontekstu opština sa srpskom većinom, kada rezultati popisa govore da u njoj ne živi nijedan Srbin.

Hadžisin se oglasio i na facebooku. Njegov post prenosimo u cijlosti:

NE U NAŠE IME!

“U tekstu koji upravo dijelim se navodi da srpska lista uslovljava demarkaciju formiranjem još dvije opštine i to Prilužje i Gora.
Opština, za koju će srpska lista uslovljavati Vladu R. Kosova nije potrebna niti jednom građaninu Gore koji se vodi argumentima svijesti.
Naravno da jesmo za opštinu koja će biti slijed jednog normalnog procesa decentralizacije na Kosovu za koji se nadam da će skoro doći na red, ali sama činjenica da nam, nakon toliko godina, neko umjesto nas treba tražiti opštinu, navodi na zaključak da taj neko nema dobre namjere prema nama.
Nadam se da je ovo samo još jedna u nizu špekulacija.
I još nešto.
Ako je demarkacija sa Crnom Gorom toliko sporna da se zbog nje izolira čitavo Kosovo, onda ćemo, sasvim legitimno, tražiti poništenje demarkacije sa Makedonijom jer je i imovina Restelice i Opštine Dragaš podjednako vrijedna ili možda vrijednija od one iz Pećke opštine.”, napisao je Hadžisin na facebooku.

Izvor: (radiogora.org)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš