Gradonačelnik Opštine Dragaš Šaban Šabani, uputio apel građanima !

Gradonačelnik Opštine Dragaš, Šaban Šabani uputio je apal svim grašanima opštine, od kojih traži da se strogo pridržavaju propisanih mjera, kao i da u ovim teškim trenutcima budu savjesni i solidarni, kao bi sačuvali svoje živote.

Gradonačelnik Opštine Dragaš Šaban Šabani, uputio  apel građanima !

Gradonačelnik  Opštine Dragaš poziva sve građane koji su doputovali  iz zapadnih zemalja (od 01.03.2020-og) kao što su: (Italija, Engleska, Njemačka, Francuska, Švicarska itd.) u smjeru Republike Kosovo, a koji su stanovnici opštine  Dragaš, posebno oni koji su došli iz zemalja pogođenih coronavirus (Covid-19) da se jave na broj Centra porodične  medicine  u Dragašu na broj 029 281 094 kako bi se preduzele  preventivne mjere u sprječavanju širenja covid-19, kao i da  14 dana budu u svojim domovima u samoizolaciji  i nemaju kontakt s drugim ljudima. Kršenje ovih  pravil biće sankionisano u skladu  sa zakonima Republika Kosovo.
Također svi građani koji imaju informacije o svojim susjedima ili drugim ljudima koji dolaze iz ovih zemalja trebali bi  prijavili Centru porodične medicine u  Dragašu.
Mole se i građani koji nemaju hitne zahtjeve da ne posjećuju institucije na području naše općine kao i prostorije Centra porodične medicine  bez potrebe!
Situacija u našoj opštini trenutno je smirena i nema slučaja koji je zabilježio Covid-19, pa ako preporuke koje daje centralna i lokalna vlast kao i Zavod za javno zdravstvo Republike Kosovo poštujemo, proći ćemo ovu tešku  situaciju kroz koju prolazi čitav svjet   i naša zemlja.

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš