Pedeset Goranaca dočekalo Vučića u Lapljem selu

Goranac Munezer Kuka: Presedniče u Gori je velika nezaposlenost, pola Gore je otišlo !

Goranac Munezer Kuka prosvetni radnik i funkcioner Jedinstvene Goranske Partije iz Restelice prvi se večeras odvažio i obratio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji u Lapljem selu razgovara sa Srbima sa Kosova

Goranac Munezer Kuka: Presedniče u Gori je velika nezaposlenost, pola Gore je otišlo !

“Dobro nam došli gospodine predsedniče, ja sam Kuka Munezer, prosvetni radnik iz Gore. I prvo u ime svih Goranaca iz Gore a i onih koji su ovde došli nas 50-ak, da vam se zahvalim što ste stigli, da se zahvalim gopsodinu Marku Đuriću, koji nam u zadnje vreme mnogo pomaže, ja se nadam da će kancelarija i dalje da podržava Goru i Gorance.

Kao u svim sredinama i kod nas je ista situacija. Znači nezaposlenost pola Gore je otišlo, ono što je ostalo da nekako uspemo da održimo, da ostane i opstane na ovim prostorima. Mi se zahvaljujemo državi Srbiji, znači do sada nam možda jedina nada što goranski narod ostaje gore, ali treba još mnogo toga gospodine predsedniče.

Imamo problema u prosveti, imamo problema u zdravstvu, u zapošljavanju imamo velikih problema. U opštini Dragaš nismo zastupljeni ni 10%, a trebalo bi 43%, i mnogo toga ima, a ja se nadam da će gospodin predsednik nekad da dođe kod nas gore u Goru da ga dočekamo ovako i da rešavamo još mnogo, mnogo problema koje imamo. Ja se zahvaljujem puno.” kazao je Kuka Vučiću.

Vučić se zahvalio Kuki i kazao da nisu mogli da dobiju dozvolu za obnavljanje škole.
“U svakom slučaju ako nađete način drugačije da pomognemo za Goru za Dragaš mi ćemo biti spremni da to učinimo, i hvala vam što ste došli ovde”, kazao je Vučić.

Kuka se požalio da nekad ne mogu da drže nastavu pošto su u školi gdje se radi na Albanskom, a zadnji odogovor Vučića bio je da će razgovarati sa gopsodinom Tačijem i sa Evropljanima.

Nakon Kuke ponovo se obratio Goranac, što Vučić očigledno nije očekivao, pa je sa osmjehom kazao da su Goranci najhrabriji i da od 3 hiljade ljudi (Srba) neće ništa niko da kaže sem Goranaca.

Izvor: (radiogora.org & novosti.rs)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš