Sela u blokadi

Gora zavejana snjegom, do mnogih sela put neprohodan

Snjieg praćen jakim vjetrom koji od petka uveče neprekidno pada, zavejao je mnoga sela u Opštini Dragaš.

Prema informacijama sa terena svi regionalni putni pravci u Opštini Dragaš su prohodni, a kompanija za održavanje regionalnih puteva dežurna je 24 časa na putevima.

Situacija je mnogo teža prema lokalnim putnim pravcima. Većina lokalnih puteva  u Gori je  neprohodna, a sela do kojih vode lokalni putevi su zavejana snjegom.

„Opštinska služba za održavanje lokalnih puteva sinoć nije uspjela da otvori put prema svim putnim pravcima“, kazo je za naš portla kazao Tafilj Krasnići, Direktor ove službe i nastavio, „i  tamo gdije smo uspjeli da očistimo puteve, sinoć su ponovo zatvoreni. Kao što i vidite snjeg praćen  jakim vjetrom neprekidno pada, tako da i tamo gdje očistimo za dva sata se put ponovo zatvori“.

Situacija je alarmantna naročito u selima gdje  ima starih i bolesnih. Mi se trudimo da svima izađemo u sustret. Neki put smo primorani da se rukovodimo situacijom na terenu i da se više fokusiramo na sela gde ima više potrebe. Naročito obraćamo pažnju tamo gdje ima bolesnih i smrtih slučajeva. Tada nam je prioritet to selo, i maksimalno se trudimo   da mještanima omogućimo uslove kakao bi  bili u mogućnosti da prevezu polesnika, ili da obave dženazu, istako je Tafilj Krasnići, direktor Direktorijata za hitne intervencije

Zbog jakog vjetra povremeno nestaje struja, ali se veoma brzo kvarovi otklanjaju, tako da je za sada snabdevanje strujom  redovno. Prema meteorološkoj prognozi   prestanak padavina se očekuje  tek sutra uveče.

Izvor: (Gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš