Gora pod snjegom, svi putevi prohodni

Sinoć je na području opštine Dragaš padao snjeg slabog intenziteta. Visina snježnog pokrivača je između 10 i 20 centimetara.

--

Geografski položaj i nadmorska visina naselja u Goro je od 950 pa sve do 1600 metara, pa je i razlika u padavinama i te kamo vidljiva. U naseljima sa većom nadmorskom visinom tradicionalno ima više i snjega, i veoma često se dešava da su zog velikih snjegova putevi neprohodni do sela koja se nalaze na većoj nadmorskoj visini. Prema prognozi hidrometerološkog zavoda Kosova ove godine nas očekuje blaža zima..

U  2018 godini ovo je prvi snjeg, a kraj 2017. godine  je bio obeležen padavinama slabog intenziteta. Ove zime je ovo peti put kako pada snjeg ali su putevi bili uvek prohodni za saobraćaj, nadamo se da će tako biti do kraja zime.

Kompanija za održavanje reionalnih puva u Opštini Dragaš je od rano jutros na terenu, a i opštinska služba za održavanje puteva obolazi naselja po potrebi. Prema informacijama sa terena svi putevi na području opštine Dragaš su prohodni. U naseljima sa većom nadmorskom visinom do kojih još nije stigla služba za održavanje puteva saobraćaj se odvija otežano i kretanje na tim pravcima bez uporebe zimske opreme je gotovo nemoguće. Kako nam javljaju sa terena jutros je bilo i zaglavljenih automobila na mnogim putnim pravcima, naročito su imali problema vozači koji nisu imali adekvatnu zimsku opremu, pa se zbog toga  savetuje se vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš