Poručeno sa predizbornog skupa

Globočica: Došlo je vakat da se kaže stop pretnjama i ucjenama

Sinoć je Koalicija Vakat održala predizborni skup u selu Globočica. Kandidati sa liste ove koalicije predstavili su se okupljenim mještanima u seoskom kafiću,

Skup je otvorio sekretar DSV-a, Ibraim Hočko i predstavio kandidate sa liste.

Kandidati sa liste Koalicije Vakat govorili su o prioritetima koji se prje svega odnose na pružanje usluga građanima i efikasnioj administraciji, regionalnom povezivanju, i otvaranju novih radnih mjesta.

Na skupu je Istaknuto  da je cilj demokratskih snaga na Kosovu da se organizuju fer i korektni izbori, koji će omogućiti da svako glasa za koga želi. „ Došo je Vakat da se kaže stop pretnjama i ucjenama koji dolaze iz nama poznatih krugova, Vjerujte da oni samo izmišljaju i zastrašuju narod. Nije im to  rekla Srbija da rade, pretnjama oni štite sebe i svoje interese, a nikako interese naroda.

Ovi izbori su  jako važni za našu zajednicu  jer će se u narednom  periodu donositi krupne odluke. Pitanje decentralizacije mora biti rjšenje do kraja mandata, i zato nam treba podrška naroda, i jedinstvo sa svim partijama. Na tome ukazujemo i insistiramo stalno, zato što smo politički svjesni i znamo da bez toga nema nam opstanka. Podjeljeni kao što smo bili do sada lak smo plen za svakoga. istakli su predstavnici Koalicije Vakat.

Kandidat za gradonačelnika ispred koalicije Vakat, Šerif Aga  predstavio je svoj program okupljenim mještanima Globočice. On je istako da će podjednako zastupati interese svih građana. "Vi znate da smo u proteklom mandatu bili bez zamjenika graonačelnika, to nas je znatno oslabilo i nismo mogli biti u situaciji da pomognemo našoj zajednici onoliko koliko je bilo potrebe za to.  Moji prioriteti su regionalno i lokalno povezivanje, i proporcionalno zapošljavanje," istako jeizmeđu ostalog Šerif Aga.

Plaćeni sadržaj

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš