Đurić: Nastavićemo sa podrškom Gorancima na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Srbija nastaviti da podržava Gorance na Kosovu i da će podrška biti sve veća u budućnosti.

Iz Gore šaljemo veoma važnu poruku, a to je da će Srbija nastaviti da podržava narod ovde u opstanku, izjavio je Đurić u selu Vranište u opštini Gora gde je razgovarao sa predstavnicima privremenog opštinskog organa i meštanima. 

“Mi smo sa Gorom i uz Goru, ponosni smo na našu braću Gorance, presrećan sam što sam u ovom možda najlepšem kraju Kosova i Metohije”, rekao je Đurić i poručio Gorancima da ujedinjeni mogu da prevaziđu sve nedaće. 

Đurić je kazao da je Gora veoma važna, da je simbol zajedništva, podsetio da su Goranci kroz istoriju zajedno i živeli i stradali sa Srbima i da će zajedno prebroditi teško vreme. 

“Zajedno ćemo da se borimo da celoj Srbiji bude bolje. Zbog toga sam veoma zahvalan Gorancima i cela Srbija je ponosna na Goru i Gorance, na način na koji se u teškim i surovim uslovima bore za opstanak,”- rekao je Đurić. 

Direktor Kancelarije za KiM je naglasio da je dužnost da se nastavi sa pružanjem pomoći Gorancima, da će Srbija nastaviti da bude sa svojim narodom u Gori da se bore da teško vreme prebrode i dočekaju bolje dane. 

“Vlada Srbije i Aleksandar Vučić, veoma poštuju i drže do Gore i do Goranaca i to će se ogledati i u politici buduće Vlade. Naše podrške u budućnosti će biti samo više, nikada manje.  Gora pobediti mora", poručio je Đurić. 

Nakon Vraništa Đurić je u pratnji ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića obišao i srednju školu u selu Mlike koju pohađa nešto više od 160 učenika po sistemu Republike Srbije i obećao pomoć u obnovi škole koja je izgrađena tridesetih godina prošlog veka. 

“Sada je došlo vreme da se nešto obnovi i renovira i program obnove škola i zdravstvenih ustaova koje finansira Vlada Srbije biće sproveden i ovde, u saradnji sa našim ljudima, prijateljima Gorancima", rekao je Đurić. 

Istakao je da je veoma važno da deca na Gori uče dobro i vredno što i jeste slučaj i što pokazuju rezultati koje goranska deca postižu na fakultetima. 

Đurić je obišao i selo Brod na Gori gde je razgovarao sa meštanima.

Na Gori danas živi oko 10.000 Goranaca u dvadesetak sela. a poznati su kao vrhunski poslastičari, burgdžije i građevinari. 

Izvor: (RTK2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš