Duda Balje: Ovih dana počinje gradnja kuća za socijalno ugrožene porodice u Gori

Poslanica u Kosovskom parlamentu ispred koalicije Vakat, Duda Balje, danas je posjetila opštinsku Kancelariju za zajednice i povratak u Dragašu, kao bi kordinisala svoje aktivnosti oko pomoći u gradnji kuća socijalnim slučajevima u Gori.

Duda Balje: Ovih dana počinje gradnja kuća za socijalno ugrožene porodice u Gori

Kako je za gorapress kazala Duda Balje, ovih dana se očekuje početak gradnje 12 kuća za socijalo ugrožene porodice. Ja vam obećavam da ću preko Ministarstva za rad i socijalnu politiku objzbediti potrebna sredstva za gradnju još dvadeset kuća za narednu godinu, kazala je Duda Balje i jedan deo kandidata će biti sa liste koju ima Kancelarija za zajednice. Radi se o povratničkim porodicama koji čekaju od 2013 godine, da im Ministarstvo za zajednice i povratak sagradi kuće.

Duda Balje je zatražila od predstavnika Kancelarija informacije za oređene potencijalne kandidate koji su na listi čekanja u Ministarstvu za zajednice i povratak. Takođe je bilo rječi da se izvrši pritisak na Ministarstvo za zajednice i povratak da izgradi u najkraćem roku kuće povratntničim porodicama koje su prošli sve procedure odabiranja i koje se nalaze na listi čekanja od 2013. godine.

Kordinator za prava zajednice i integraciju Uzair Hamza, zahvalio se Dudi Balje na saradnji i istako je da među 12 odabranih porodica kojima će se ove godine graditi kuće, ima tri povratničke porodice koji od 2013 godine čekaju da im Ministarstvo za zajednice i povratak izgradi kuće.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš