NAKON PREDAJE TUŽBE

Duda Balje: Očekujem da sud naloži privremene mjere i time zaustaviti sve aktivnosti na našim rijekama

Poslanica u kosovskom Parlamentu ispred Koalicije Vakat, Duda Balje nakon što je sa mještanima Vranište predala tužbu, kazala je za naš portal da očekuje da će sud naložiti privemene mjere i zaustaviti sve aktivnosti na našim rijekama i našim parcelama.

---

Kao što je i javnost upoznata mještani sela Vranište  juče su  u Osnovnom sudu u Prištini predali tužbu protiv ilegalne odluke SO Dragaš , kao i protiv gradonačelnika Opštine Dragaš, koju su svojim aktivnostima kršili zakon na štetu manjinske zajednice koja živi u Opštini Dragaš.

Ja sam nakon predaje tužbe razgovarala sa advokatom koji zastupa mještane Vranište i dobila uvjeravanja od njega da će na osnovu prikupljenog materijala  o kršenu zakona, najvjerovatnije  sud najpre privremjenim mjerama zaustaviti sve aktivnosti na našim rijekama i poništiti sve nelegalne eksproriacije, te da će nakon toga biti podignute i krivične prijave.

Prema mišljenu advokata pored toga što je prekršen zakon  na štetu manjina  ima dosta i inkriminirajućeg materijala za krivičnu odgovornost odnosno  korupciju, kazala je poslanica Duda Balje, i nastavila.

 Ja sam danas uputila pismo svim domaćim i međunarodnim faktorima na Kosovu u kojem sam ih upoznala sa celokupnom situacijom a meterijal koji sam im poslala  bio potkrepljen i fotografijama o stanju na našim rjekama nakon izgradnje hidrocentrala.

 Pismo sam uputia: Premijeru Kosova, Ministarstvu za zaštitu životne sredine, Ambasadama, SAD, Francuske i Švajcarske, Janey Kopac direktoru energetike ispred kancelarije EU,kao i agencija za vode.

 U pismu sam detaljno objasnila sa kakvim se problemima suočava manjiska zajednica u Dragašu. Na koji način se vrši diskriminacija. Kako se donose odluke bez saglasnosti Komiteta za zajednice koji skoro devet mjeseci ne funkcioniše, i zatražila od njih pomoć kakao bi se osigurala sva prava za manjinsku zajednicu u Gori, u skladu sa svim kosovskim zakonima koji su jako dobro napisani, ali nažalost ne i tako dobro inplementirani, kazala je između ostalog poslanica ispred Koalicije Vakat, Duda Balje.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš