Duda Balje Miljani Nikolić: Niste vlasnici prava zajednica na Kosovu

Na sastanku parlamentarne komisije za ljudska prava, rodnu ravnopravnost, nestala lica i peticije, raspravljano je o zahtjevima Srpske liste da najmanje dva pripadnika srpske zajednice učestvuju u Komisiji za izmjenu i dopunu Zakona o vjerskim slobodoma.

Duda Balje Miljani Nikolić: Niste vlasnici prava zajednica na Kosovu

Na sastanku nisu svi zahtjevi usvojeni od strane komisije i zbog toga se stvorila rasprava između predsjednice ove komisije Dude Balje i njene druge zamjenice Miljane Nikolić, koja je poslanica Srpske liste.

Nikolićeva je izrazila nezadovoljstvo radom komisije, kao i što se tiče amandmana koje nije prihvatila ova komisija a koji su u interesu Srpske liste, prenosi Indeksonline.

“Ove činjenice koje ste ponudili nisu u interesu Srpske liste, nisu u interesu Srpske crkve i zbog toga ih ne prihvatamo. Od 14 amandmana, 7 od njih je prihvaćeno i oni koji su veoma bitni nisu prihvaćeni, onako kako smo tražili i htjeli”, rekla je Nikolić.

Međutim, predsjednica komisije, Duda Balje, obratila se poslanici Srpske liste, rekavši da oni nisu vlasnici prava zajednica na Kosovu.

Balje je takođe objasnila da se treba poštovati Ustav Republike Kosovo u određivanju članova za promjenu i dopunu Zakona o zajednicama na Kosovu.

“Nisam ovdje da poštujem samo interese Srpske liste. Zajednica nisu samo Srbi na Kosovu, ovo se odnosi na sve zajednice. Vi niste vlasnici prava zajednica na Kosovu, ovo trebate da znate. I mi smo ovdje”, rekla je Balje.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš