DSV VATAN: Genocid u Srebrenici se ne smije zaboraviti i ponoviti

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, danas, 11. jula, obilježena je 26. godišnjica srebreničkog genocida. Tom prilikom pokopani su posmrtni ostaci 19 žrtava. Preživjeli Srebreničani, članovi porodica ubijenih, prijatelji i komšije na rukama su prejeli zelene tabute sa posmrtnim ostacima do mezarja gdje su žrtve genocida našle pokoj posle 26 godina.

DSV VATAN: Genocid u Srebrenici se ne smije zaboraviti i ponoviti

Demokratska stranka Vatan članica Koalicije Vakat tim povodiom oglasila se saopštenjem u kojem naglašavaju da je Skupština Kosova na prijedlog Kolacije Vakat usvojila rezoluciju kojom je osuđen genocid u Srebrenici.
Genocid u Srebrenici se ne smije zaboraviti niti pak smijemo dopustiti da se on ponovi. Genocid u Srebrenici je poraz čovječanstva i civilizacije, jer se dogodio u srcu Evrope i pred očima vojske Ujedinjenih nacija. To je zločin bez presedana. Zločin koji ima samo jedno ime, a to je Genocid. Pola vijeka nakon holokausta ovdje je još jednom ubijena evropska civilizacija, kaže se između ostalog u saopštenju  Demokratske stranke Vatan, članice Koalicije Vakat, koju je potpisao predsjednik Demokratske stranke Vatan, Adnan Redžeplar.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš