Dragаš: UNMIK će u Zlipotoku finasirati izgradnju spotskog terena

Danas su predstavnici misije UNMIK-a na Kosovu, predvođeni šeficom Kancelarije za Peć i Prizren, Lilijom Galievom, posjetili Opštinu Dragaš.

--

Oni su najpre održali sastanak sa predstavnicima Kancelarije za zajednice i povratak i tom prilikom im saopštili da je zahtjev upućen od strane opštinske kancelarije za zajednice i povratak odobren, te da će početkom proleća otpočeti radovi na izgradnju sportskog igrališta  u Zlipotoku odnosno  isturenom odeljenju osnovne škole „Svetlost“ sa sjedištem u Kruševu.

Projekat će biti realizovan u saradnji lokalnom nevladinom organizacijom „Memeljećet“ a biće finasiran od strane misije UNMIK-a na Kosovu.

Projektom je predviđeno da spotrski teren bude multifunkcionalni (mali fudbal, odbojka, rukomet i košarka).

Nakon toga šefica Kancelarije UNMIK-a, Lidija Galieva sa svojim stavom održala je sastanak sa gradonačelnokom Opštine Dragaš, Šabanom Šabanijem. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Kancelarije za zajednice i povratak.

Sastanak je bio informativnog karaktera, sa fokusom na prava zajednica u svim segmentima u Opštini Dragaš, kao i njihovoj integraciju u kosovsko društvo.

Gradonačelnik Opštine Shaban Shabani detaljno je informisao predsatvnike UNMIK-a sa stepenom ostavarivanja prava manjinja koje žive u Opštini Dragaš, te naglasio da je njegov kabinet misleći na direktore direktorijata, pedeset posto sastavljen od predstavnika manjina koji žive u Opštini Dragaš.

On je takođe naglasio da u saradnji sa predsatavnicima Kancelarije za zajednice, kao i zamjenikom gradonačelnika iz manjinske zajednice radi zajedno na rješavanju svih manjinskih pitanja.

Gradonačelnik Opštine, Shaban Shabani zahvalio se Liliji Galievi i njenom timu koji su objezbedili finasijska sredsta za izgradnju spotrskog terena koji će biti izgrađen u dvorištu škole u Zlipotoku.

Izvor: (Redakcija/gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš