Dragaš: Nakon snježnog nevrjemena pojedina sela u Gori treći dan bez struje

Snježno nevjeme koje je koje je zavhatilo opštinu Dragaš prouzrokovalo je mnoge kvarove na električnoj instalaciji, pa su pojedina sela bez struje treći dan.

Mokar i težak snjeg  polomio je grane i oborio mnoga stabla. Pokidane su žice na dalekovodu prema mnogim pravcima, a palo je i dosta bandera na niskonaponskoj kao i visokonaonskoj mreži.

Kompanija koja održava puteve na vrjeme  je očistila regionalne putne pravce u Opštini Dragaš, dok je na lokalnim putnim pravcima bilo dosta problema. Tek je narednog dana u posjepodevnim časovima  stigla u naselja se većom nadmorskom visinom, i to na insistiranje i intervenciju nadležnih u Opštini Dragaš, što je stvorilo dodatnu nervozu kod stanonvištva.  

Nakon čišćenja snjega so nije rasturana na kritičnim mjestima, tako da je kreteanje po putevima sa većom nadmorskom visinom  veoma otežano, pa se vožnja po ovim putevima ne preporučuje bez upotrebe zimske opreme.

Redakcija portala gorapress kontaktirala je tokom jučeršnjeg dana zamjenika gradonačelnika za zajednice Šerifa Agu, i dobila uvjeravanja da će kompanija ispoštovati ugovor te da će svi putni praci tokom dana biti očišćeni, dok je direktor za hitne intervancije Murselj Haljilji potvrio da su regionalni putni pravci u Opštini Dragaš bili na vrjeme očišćeni, te da je bilo određenih problema što se tiče lokalnih puteva. On je kazao  da će u sredu zatražiti još jedan sastanak sa kompanijom i ukazati na određene propuste koje su nastali tokom jučerašnjeg dana.

Predstavnik Kompanije Lulzim Gashi koga je takođe redakcija kontaktirala, iskazao je žaljenje što u nekim selima kamioni nijesu stigli na vrjeme i obećao da se takvi prosti neće više dešavati, te potvrdio da  će  svi lokalni putni pravci do kraja dana biti prohodni.

 

Izvor: (Redakcija Gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš