Dragaš:Na današnjoj sjednici Kriznog štaba razmatrana situacija nakon pojave koronavirusa u Gori

Danas je održana redovna sjednica Štaba za vanredne situacije Opštine Dragaš, na kojem je razmatrana situacija nastala nakon pojave zaraze koronavirusom u Gori. Ovo je četvrti slučaj zaraze od pojave epidemije u Opštini Dragaš i privi slučaj zaraze u gorskom djelu opštine Dragaš.

Dragaš:Na današnjoj sjednici  Kriznog štaba razmatrana situacija nakon pojave koronavirusa u Gori

Sastankom je predsjedavao gradonačelnik Opštine Šaban Šabani, koji je u svom uvodnom izlaganju obavijestio prisutne članove da je juče evidentiran prvi slučaj zaraze u Gori. Na sastanku je  izražena zabrinutost zbog činjenice što je zaražena osoba ljekar iz sela Globočice, koji je zapošljen u Centru porodične medicine u Kruševu.
Gradonačelnik Opštine je zatražio od nadležnih institucija da preduzmu sve neophodne mjere kakao bi se zaustavilo širenje epidemije. Takođe je uputio i apel građanima opštine Dragaš, da se pridržavaju svih preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravstvo, koje se odnose na nošenje maski i držanje propisane distance.
Direktor Direktorijata je infrormisao članove kriznog štaba da je zaraženi ljekar nakon što je osjetio prve simptome u srijedu bio u samoizolaciju i da je u četvrtak bio testiran, te da od momenta prvih simptoma nije bio u kontaktu s pacijentima. Direktor Centra porodične medicine je kazao da su preduzete sve mjere predostrožnosti te da je izvršena dezinfekcija u Centru porodične medicine u Kruševu te da je kompletno osoblje u samoizolaciji dok su  u Centru porodične medicine u Kruševu postavljeni drugi  doktori i tehničar  koji nisu bili u kontakt sa zaraženim ljekarom.
Takođe je na sastanku Štaba za vanredne situacije bilo riječi i o preventivnim mjerama koje se odnose na zaštitu radnika u drugim javnim institucijama kao i građana koji traže usluge. Direktor obrazovanja je govorio o preventivnim mjerama koje će biti preduzete prilikom polaganja testa dostignuća kao i maturskog ispita koji će biti održani u skladu sa svim preporukama Ministarstva Obrazovanja Kosova.

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš