Povećan intenzitet padavina

Dragaš: Zbog snježnih nanosa većina lokalnih puteva neprohodna

Snjeg koji je počeo da pada od juče zatvorio je većinu lokalnih puteva u opštini Dragaš. Od sinoć je intenzitet padavina povećan, a snjeg praćen jakim sjevernim vjetrom stvorio je velike nanose na pojedinim mjestima. Visina nanosa na pojedinim mjestima je i do jednog metra.

Prema informacijama sa terena svi regionalni putni pravci u opštini Dragaš su prohodni, dok je većina lokalnih puteva neprohodna za saobraćaj. Naročito je teška situacija u gorskom djelu opštine, zbog same konfiguracije terena i veće nadmorske visine naslja.

Murselj Haljilji direktor direktorijata za hitne intervencije i spašavanje je takođe za portal gorapress potvrdio da su svi regionalni putni pravci na vrjeme očišćeni na području Opštine Dragaš, dok su mnogi lokalni putni pravci na području opštine Dragaš, otežano prohodni.

Ja sam u stalnom kontaktu sa kompanijom koja održava lokalne pute pravce kao i sa predstavnicima sela i pratimo situaciju na terenu. Prema informacijama koje dobijam od kompanije nadam se da će do kraja dana kamioni za čišćenje snjega stići do svih naselja u našoj Opštini, istako je Murselj Haljilji.

Jak vjetar pravi nanose na pojedinim deonicama puta, tako se veoma brzo zatvaraju i putni pravci koji su već  očišćeni. Prema procjenama hidrometeorološkog saveza Kosova, prestanak snjeznih padavina na području naše opštine očekuje se tek u petak u posljepodnevnim časovima. Trenutna temperatura na području naše opštine kreće se od -4ºC do -6ºC, u zavisnosti od naselja.

Prošle godine je lokalne putne pravce održavala Opštna odnosno Direktorijat za hitne intervencije u okviru Opštine Dragaš, i prema mišljenju većine mještana Gore, prošle godine održavanje putnih pravaca bilo mnogo ekspeditivnije.

Ove godine je održavanje lokalnih puteva povjereno firni „ Drini kompani“ koja dugi niz godina održava regionalne puteve u Opštini Dragaš. Nažalost do sada se nije pokazala ekspeditivna u održavanju lokalnih puteva.

Često predstavnici sela zovu predstavnike Opštine i žale se kako kamioni nisu stigli do njihovih sela, uprkos tome što vozači iz kompanije izvještavaju da su bili do svih sela, te da su na kritičnim mještima posipali i so. 

U više navrata Direktorijat za hitne intevrenecije zajedno sa zamjenikom gradonačlnika Šerifom Agom održao je satanak sa predstavnicima ove kompanije i ukazivali na propuste, međutim  uvjek su dobijali uvjerenja da se takvi propusti više neće događati. Sudeći prema situaciji na terenu očito  da se kompanija ne drži dogovora.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš