Dragaš: UNMIK finasira izgradnju sportskog terena u selu Zlipotok

Liliya Glijeva predstavnica UNMIK-ve kancelarije u Peći, zajedno sa svojim saradnicima kao i predstavnicima Kancelarije za zajednice i povratak u Dragašu, danas su posjetili selo Zlipotok i na licu mjesta se upoznali sa aktivnostima koje se izvode na izgradnji sportskog terena.

Sportski stadion se u ovom selu gradi  u dvorištu osnovne škole.  Kancelarija UNMIK-a sa sjedištem u Peći podržala je ideju koja je došla od strane Kancelarije za zajednice i povratak, koja je na osnovu procjena i potreba predložila da se u ovom selu izgradi sportski teren.

„Selo Zlipotok je selo koje ima manju migraciju u odnosu na druge sredine i obaveza institucija je da ulažu u sredine u kojima ima omladine. Sport igra veoma važnu ulogu u razvoju mladih, pa je stoga jako bitno ulagati u stvaranju uslova koje će služiti omadini“, kazali su predstavnici Kanacelarije za zajednice i povratak u Dragašu.

„Ono što smo vidjeli danas prilikom obilaska terena sigurno opravdava naša zalaganja da se ovde izgradi sportski teren. Došli smo u selu bez najave i premda teren nije kompletiran ovdje smo zatjekli mladu djecu  koja su igrala fudbal. To je ono što nas raduje. To je dokaz da ulaganja u ovakve projekte trebaju imati prioritet i podršku svih institucija“, kazala je Liliya Galijeva, predstavnik regionalne kancelarije UNMIK-a u Peći.

Mještani Zlipotoka su iskazali zahvalnost za uložena sredstva i nadaju se da će kanclearija UNMIK-a,  kao i druge institucije nastaviti sa podrškom ovom selu. Oni su istakli da je Zlipotok zadnjinu deceniju doživeo preporod u infastrukturnom smislu, zahvaljujući ulaganjima od strane Opštine, a i drugih institucija.

„Mi smo emotivno vezani za rodni kraj“, kazali su mještani okupljeni ispred poslastičarnice u novom naselju. „Najteže nam je kad neko mora da napusti selo zbog egzistencije. Obično su to mladi ljudi. U našem selu je stočarstvo mnog razvijenije u odnosu na neka druga sela, i to je nešto čime se mnoge porodice bave. Ono što je perspektiva za trajni opstanak je zapošljavanje. Moraju institucije pronalaziti načine da zaposle naše mlade ljude. Dosta nam je gurbeta, istakli su mještani Zlipotoka.

Prema rječima predstavnika UNMIK-a uskoro se očekuje i zvanično otvaranje sportskog terena, na kome će  prisustvovati i šef UNMIK-a na Kosovu, Zahir Tanin. Sporski teren će biti otvoren zajedno sa gradonačelnikom Opštine Dragaš, Šabanom Šabanijem.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš