Dragaš: Ulice prazne u periodu ograničenog kretanja

Ovo je treći dan od kako su na snagu stupile mjere vlade Republike Kosova, koje se odnose na ograničenu slobodu kretanja u određenom periodu.

Kao što je poznato, ograničeno kretanje se odnosi na period zabrane kretanja od 10 časova prje podne,  do 14 časova posle podne, kao i  od 20 časova, pa sve do 6 ujutro.

Za sada stanovnici  ove najužnije opštine strikno se pridržavaju propisanih mjera. Inače poznata je činjenica da ovi vredni ljudi uvjek poštuju zakon i strikno se pridržavaju propisanih mjera od strane države.

Zamjenik gtadonačelnika za zajednice Šerif Aga, ističe da je zajedno sa  kordinatorom za prava zajednice Uzairom Hamzom u neprekidnom kontaku sa našim građanima, te da pomno prate situaciju. Mi pomno pratimo situaciju koja je nastala nakon pojave korona virusa na Kosovu i fokusirani smo na situaciju u našoj opštini. Radimo na prikupljanju  svih  informacije o potrebama našim građanima po selima.

„Bitno je da smo  uvjek uz narod, i naša je obaveza  da uvjek budemo pri ruci našim građanima, kaže potpredsjednik za zajednice, Šerif Aga i nastavlja. Kancelarija za zajednice u ovom momentu zajedno samnom radi veoma aktivno na prikupljanju informacija o svim potrebama našim građanima. Identifikovali smo sve probleme i potrebe naših građanima i u skladu sa tim preduzimamo i mjere. Znajući za potrebe naših građana za brašnom napravili smo  kontakte sa trgicima i već od subote očekujemo da će trgovci posećivati sela u kojima nema da se kupi brašno ili sela u kojima nema prodavnica. Naravno da ćemo najpre o vremenu dolaska  u selima obavjestiti mještane preko predstavnika sela, ističe Šerif Aga.

Prodavnice za snabdevanje osnovnim životnim namirnicama i apoteke  su i u periodu ograničenog kretanja otvorene. A rade i drug institucije u skladu sa preporukama i odlukom vlade Kosova.Takođe jedan potreban deo opštinske administracije radi, i u periodu ograničenog kretanja.

Prema izvještaju iz policije za sada nema kršenja propisanih mjera koje se odnose na ograničenu slobodu kretanja.

Takođe Centar porodične medicine u Dragašu, kao i svi Familijarni  centri i ambulante po selima  rade normalno. Što se tiče snabdevenosti osnovnim životmim namirnicama, stanje je redovno. U svim   apotekama takođe ima dovoljno lekova.

U prodavnicama ima dovoljno robe, ali je primetna nestašica brašna. U toku dana povremeno dolazi brašno u nekim prodavnicama, ali se brzo rasproda. Postoji i dalje određeni strah kod građana zbog same situacije, pa se i dalje kupuje brašno kad god ima u velikim količinama. Vlada apeluje na građane da to nerade te da će biti ubrzo stabilizovano snabdevanje brađnom.

Prema informacijamam do kojih je došla redakcija gorapress u Restelici u trgoviskim radnjama brašna ima dovoljno, a prodavci povremeno obilaze i druga sela kao bi se objezbedilo brašno svima.

Kako je za naš portalkazao Behar Brenoli direktor Direktorijata zdrastva u Opštini Dragaš, do sada u našoj opštini nije bilo prijavljenih sumnjivih slučajeva od korona virusa. On je uputio i apel svim građanima da se pridržavaju propisanih mjera od srane ministarstva zdravlja, te da se na vreme javljaju najbližim centrima u slučaju bio kakve sumnje, ističe Behar Brenoli, direktor Direktorijata za zdrastvo.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš