Zbog velikih padavina i naglog topljenje snjega

Dragaš: Ugrožen most na Plavskoj rijeci

Velike kišnje padavine a i naglo topljenje snjega izazvale su mnoga kližišta na teritoriji Opštine Dragaš. Visok nivo Plavske rijeke ugrožava most na putu prema Rapča.

Velika vodena bujica je odnjela veći deo zemljišta oko mosta, naročito u djelu koji je služio kao levak za usmjeravanje vode. Voda je potkopala i zemlju ispod asfalta pa  pretil pucanje asfalta na djelu ispred i iza mosta.

Jutros su predstavnici komapnije “ Renelual Tahiri” sa svojom mehanitacijom izašli na lucu mjesta i nasipaju zemlju kakao bi sprečili dalje podkopavanja mosta.

„Ista je situacija bila i početkom decembra kada je  pritekla u pomoć, naša kompanija i tada smo sanirali oštećenja koja su nastala oko mosta, kazao je  za portal gorapress, Ljulzim Hodža predstavnik ove kompanije i nastavio.

„Više puta smo istakli i dali obećanje mještanima Rapče i Krstaca prje početka gradnje centrale u ovom području da će naša kompanija uvjek biti spremna da pomogne mještanima ovog kraja, a i čitave Opštine Dragaš. To činimo od početka zime. Gotovo svakog dana na kritičnim mjestima gdje stalno ima leda  posipamo so i rizlu  kakao bi se saobraćaj odvijao bezbedno.  Mi smo spremni da u  saradnjji sa opštinskim organima pomognemo da se izgradi veći levaik i obalni zid na obe strane rijeke u dužini od 20 metara i to će biti trajno rješenje“, kazao je Ljulzim Hodža predstavnik ove kompanij

Sa situacioj na terenu upoznat je i gradonačelnik Opštine, Shaban Shabani koji se najpre zahvalio privatnoj kompaniji na brzoj intervenciji i istako da će Opština u narednom periodu planirati nova ulaganja u ovaj most koji povezuje četiri sela, kakao bi problem bio trajno riješen. Naši inžinjeri će izaći na licu mjesta i uraditi projekat koji će trajno rijšiti ovaj problem, istako je gradonačelnik Opštine Dragaš, Shaban Shabani.

Izvor: (Redakcija/gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš