U parku ispred Opštine

Dragaš: Učenjem fatihe Obelježena 17. godišnjica od pogibije vodnika Huseina Kutlua

Juče je u parku mira ispred Opštine Dragaš, održana ceremonija povodom objelježavanja sedamnaesto godišnjica od pogibije podoficira turske vojske, Huseina Kutlua

Ceremonija objelježavanja sedamnaesto  godišnjice od pogibije  podoficira turske vojske počela je  učenjem fatihe, čime je odata   počast  podoficiru turske voske, Huseinu Kutluu,  koji je kao pripadnik turskih oružanih snaga u sastavu NATO-a, nesrećno stradao od mine.

Vodnik Husein Kutlu je  časno obavljajući dužnoć, čisteći teren od ne eksplodiranih mina, nesrećno nastradao, 22.09.1999 u Dragašu .

Pripadnici turskih oružanih snaga u sastavu KFOR-a na Kosovu,izgradili su spomenik stradalom podoficiru, u parku mira ispred Opštine Dragaš, koji ujedno predstavlja simbol mira i požtvovanja i ujedno je i poruku svim zajednicama na Kosovu, da žive u miru i poštuju se na razlikama, a mlađim generacijama opomena da sukobi samo donose patnju i stradanja,

 Obelježavanju 16. godošnjice od pogibije podoficira turske voske Huseina Kutlua  su pored pripadnika turske vojske, predstavnika civilne vlasti u Dragašu prisustvovali  i predstavnici ambasade Republike turske na Kosovu, predvođeni  ambasadorkom, Kivilcim Kiliç.

Ambasadorica Republike Tureske Kivilcim Kiliç, se u svom obraćanju podsjetila na nesrećni slučaj i tom prilikom se u ime Republike turkse zahvalila  na hrabrosti i požtvovanju, koji je iskazao vodnik Husein Kutlu,i koji je pao kao šehid, predstavljajući tursku vojsku u mirovnoj misiji na Kosovu.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš